Kuşlar impalanın kulağına küpe oldu

Kuşlar impalanın kulağına küpe oldu

YAŞAM Haberleri

Güney Afrika'da Kruger Milli Parkı'nda bir impalanın iki kulağına iki kuşun tünediği görüldü.

Kırmızı gagalı kuşlar hayvanın kulağında küpe gibi göründü. nbsp;Aslında bu durum iki tarafın da menfaatine olan bir halin yansıması. Oxpecker nbsp;türündeki bu kuşlar impalanın tüyleri arasında rızıklarını elde ederken impala da nbsp;vücudundaki kenelerden kurtulmuş oluyordu. İmpala, bu yüzden iki kulağında iki kuş nbsp;olmasından hiç de şikâyetçi görünmüyordu.
Temizleyici özellikleriyle tanınan oxpecter'lar fil, gergedan, suaygırı, antilop ve zebra gibi hayvanların bazen sırtlarında bazen de kafa hatta burunlarında seyahat ederek bu hayvanları bit, pire ve kene gibi haşerattan temizliyor. Oxpecker kuşları aynı zamanda kulak salgısı, kepek ve yaraları da temizliyor. Bu kuşların hayatı tamamen büyük canlılara bağlı. Oxpecter'ların  hayatının büyük bölümü bu hayvanların üzerinde geçiyor. Yetişkin bir oxpecter günde 100 civarında keneyle besleniyor. Temizleyici özelliklerinden dolayı bu kuşlar, Güney Afrika'da çiftçiler ve milliparklara dağıtılıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...