Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ve NATO'dan Akçakale açıklaması

- Güncelleme:
ABD ve NATO'dan Akçakale açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Akçakale'ye top mermisi düşmesiyle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland, Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' dedi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in ise, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Akçakale'de olanlar, artık Kuzey Atlantik Konseyi'nin de gündemindedir" dediği öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak, ''Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' dedi. Günlük basın brifinginde Akçakale'deki gelişmelerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Nuland, ''Birkaç saat önce Suriye'den bir top mermisinin Türkiye'ye düşmesi sonucu, en az 4 çocuk ve 1 kadının yaşamını yitirdiğini ve yaralananlar olduğunu anlıyoruz. Ailelere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz ve Türkiye'nin egemenliğinin bu net ihlalini kuvvetle kınıyoruz'' diye konuştu. Nuland, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yapmasının beklendiğini de bildirdi. Bir gazetecinin, Davutoğlu'nun BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi ile daha önce görüştüğünü hatırlatarak, ''Sizce bu Türkiye ile Suriye arasındaki dinamikte potansiyel bir değişime mi işaret ediyor?'' sorusunu yöneltmesi üzerine Nuland, şunları kaydetti: ''Sanırım Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bu konuyla ilgili ileteceklerini nbsp; bekleyip görmemiz gerekiyor ancak Türkler en baştan beri, egemenlik haklarını ne kadar ciddiye aldıklarını çok net biçimde ortaya koydular ve özellikle uçak olayından sonra şiddetin artmasına karşı çok net uyarılarda bulunmaktalar. Dolayısıyla müttefikimiz Türkiye ile görüşmeyi bekleyeceğiz'."

RASMUSSEN: KINIYORUZ
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Akçakale'de olanlar, artık Kuzey Atlantik Konseyi'nin de gündemindedir" dediği öğrenildi. nbsp;Rasmussen'in olaylarla ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradığı ve ikilinin konu üzerinde görüştüğü belirtildi. Davutoğlu'na olayı en güçlü şekilde kınadıklarını ifade eden Rasmussen'in, yaralananlar ve hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek, "NATO, konunun üzerinde durmaktadır. Akçakale'de olanlar, artık Kuzey Atlantik Konseyi'nin de gündemindedir" dediği bildirildi. nbsp;
NATO kaynakları, çok yakın süre içerisinde NATO'da konuyla ilgili görüşmeler ve toplantıların yapılabileceğini belirtirken, tüm gözler gelecek hafta NATO'da gerçekleştirilecek olan savunma bakanları zirvesine çevrildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...