Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tansu Çiller: Komutanları görevden almak istedim

- Güncelleme:
Tansu Çiller: Komutanları görevden almak istedim

GÜNDEM Haberleri

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, "28 Şubat" soruşturmasıyla ilgili mağdur sıfatıyla Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Çıkışta soruları cevaplayan Çiller, "Hiç kimseden şikayetçi olmadım. Daha çok savcıyı dinledim, toplanan belgeleri gördüm" dedi. Çiller'in ifadesinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Çiller'in, "Darbe olacağını anladım. Komutanları görevden almak istedim. Erbakan, 'Demirel imzalamaz' dedi" ifadesini kullandığı öğrenildi. Çiller'in ayrıca, "Mesut Yılmaz bana 'asker, birlikte hükümet kurmamızı istiyor' dedi" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "28 Şubat" soruşturması kapsamında, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller 'mağdur' sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Çiller, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Çiller, adliye binasında, aralarında Doğru Yol Partisi (DYP) döneminin Orman Bakanı Hasan Ekinci'nin de bulunduğu bir grup ve Demokrat Partililer tarafından karşılandı. Çiller, daha sonra adliye binasına girdi.

KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM
Yaklaşık 2 buçuk saat sonra adliyeden çıkan nbsp;Çiller, "Hiç kimseden şikayetçi olmadım. Daha çok savcıyı dinledim, toplanan belgeleri gördüm. Bu süreç içerisinde üzüntüyle görülüyor ki, o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak DYP'yi çökertmek olarak Batı Çalışma Grubu kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için o partinin genel başkanını örtülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve imkanın kullanılması gerektiğini birinci amaç olarak belirlemişler. nbsp;Meclis Araştırma Komisyonu'nda ifade etmeyi daha yerinde buluyorum."

MESUT YILMAZ: ASKER HÜKÜMET KURMAMIZI İSTİYOR
İfade veren dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in ifadesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. nbsp;Çiller'in savcıya, "Darbe olacağını anladım. Komutanları görevden almak istedim. Erbakan, 'Demirel imzalamaz' dedi" nbsp;ifadesini kullandığı öğrenildi. nbsp; nbsp;Çiller'in ayrıca, "Mesut Yılmaz bana 'asker, birlikte hükümet kurmamızı istiyor' dedi" şeklinde ifade verdiği kaydedildi. nbsp; nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...