Tarihi köprü böyle havaya uçuruldu

- Güncelleme:
Tarihi köprü böyle havaya uçuruldu

Dünya Haberleri

Ohio nehri üzerindeki tarihi Fort Steuben Köprüsü, patlayıcılarla imha edildi. 83 senelik köprü, 70 kilo patlayıcı ile 6 saniye içinde tarihe karıştı.

ABD'de Ohio nehri üzerindeki tarihi Fort Steuben Köprüsü, patlayıcılarla imha edildi. 83 senelik köprü, 70 kilo patlayıcı kullanılmasıyla 6 saniye içinde tarihe karıştı.
Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki köprünün enkazı, kalabalık bir ekip tarafından 24 saat içinde tamamen kaldırıldı.
1929'da inşa edilen asma köprü, Ohio'daki Steubenville şehriyle West Virginia'daki Weirton'u birbirine bağ lıyordu. Önceleri şahsa aitken köprü 1950'lerde millileştirilmişti. Köprü, darlığı sebebiyle ihtiyaçlara cevap verememeye başlaması ve yılların verdiği aşınma dolayısıyla 2009'da trafiğe kapatılmıştı. Birleşme noktalarında aşınmalar meydana gelen köprüde kendiliğinden yıkılma tehlikesi başgösterdiği, bu yüzden kontrollü bir şekilde yıkımına karar verildiği kaydedildi.
Köprünün yıkılması kalabalık bir topluluk tarafından seyredilirken, bölge sakinleri köprünün yıkılmasına üzüldüklerini söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...