Sürücü kursları ağır kusurlu çıktı

Sürücü kursları ağır kusurlu çıktı

GÜNDEM Haberleri

İki ayda 3 bin 298 sürücü kursundan bin 694'ü denetlendi. Bunlardan 740'ının direksiyon uygulamalarını ihlal ederek adaylara kurs verdiği belirlendi.

nbsp;Sürücü kurslarına yönelik yapılan denetimler, vatandaşa ehliyet dağıtan kurumların nasıl içler acısı halde olduğunu ortaya koydu. Son iki ayda denetimleri sıkılaştıran Milli Eğitim Bakanlığı, 3 bin 298 sürücü kursundan bin 694'ünü mercek altına aldı. Bunların yarısına yakınına direksiyon uygulamalarını eksik veya kusurlu verdiği belirlendi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, "1987 yılından bu yana sürücü kurslarına yönelik yapılan denetimlerin sayısı kadar son 1-2 ay için denetim gerçekleştirdik. Denetleme yaptıklarımızdan 740'ına direksiyon uygulamalarıyla ilgili soruşturma açıldı. 581 sürücü kursu hakkında da teorik uygulamalarda mevzuata uymadığı için inceleme başlattık" dedi. nbsp;İstanbul'da ise toplam 606 sürücü kursundan 339'nun denetlendiğini ifade eden Genel Müdür Küçük, bunlardan 310'una direksiyon uygulamalarıyla, 206'sına ise teorik uygulamalarla ilgili soruşturma açıldığını söyledi. Kimi sürücü kursuna ehliyet alacak kişiye direksiyon eğitimi verilmediği için, kimisine mevzuata uymadığı için soruşturma açıldığını belirten Küçük, mevzuata göre 15 dakika olması gereken direksiyon sınavının da sıkı olarak denetlendiğini ifade etti. Küçük, "Bundan böyle her ay en az iki defa sürücü kurslarını denetlemeye devam edeceğiz. Diğer denetlenmeyen kurslar ise en kısa sürede denetlenecek. Artık ehliyet konusunda 'Eğitim veriyormuş' gibi yapmak dönemi sona erdi" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...