Köprüler bayramda yine bedava, keyfi zam da yok

- Güncelleme:
Köprüler bayramda yine bedava, keyfi zam da yok

Ekonomi Haberleri

Özelleştirmesi tamamlanan Boğaz köprüleri ve 8 otoyolda ücret artışları enflasyona göre olacak. Bayramlarda ücretsiz geçiş geleneği de devam edecek.

Boğaz köprüleri ve 8 otoyolun işletmesinin özel sektöre devredilmesinin ardından, en çok merak edilen 'bayramlarda ücretsiz geçiş' ve fiyat artışları gibi sorular netliğe kavuşmaya başladı. Özelleştirme Yüksek Kurulu yetkililerinden alınan bilgiye göre, işletme süresi boyunca bayramlarda geçişler yine ücretsiz olacak, zam oranları da enflasyona göre belirlenecek. Önceki gün gerçekleştirilen ihalede, 2 köprü ve 8 otoyolun işletmesi, 5.7 milyar dolar karşılığında 25 yıllığına Koç Holding, Gözde Girişim ve UEM Group Berhad ortaklığına verilmişti. Söz konusu yerlerde keyfi fiyat artışlarının olmayacağını söyleyen yetkililer, sözleşme süresince yapılacak en yüksek ücret artışlarının yılda bir kere ocak başında, yıllık kümülatif TÜFE ve kümülatif ABD doları devalüasyon endeksleri karşılaştırmalarının baz alınarak belirleneceğini açıkladı. Yetkililer, "Mevcut ekonomik göstergelere göre bu artışın en fazla yıllık TÜFE oranları artışı kadar olması bekleniyor" ifadelerini kullandı. Yine şartname esaslarına göre, Türkiye'de uygulanması bir gelenek haline gelen dinî bayramlarda ücretsiz geçiş uygulamasının işletme hakkı devir süresi boyunca devam ettirileceğini ifade eden yetkililer, bunun haricinde ihale şartnamesinde ücretsiz geçecek araçlarla ilgili düzenlemelerin de mevcut olduğunu bildirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...