Özel harekâta beş bin takviye

/ Kaynak: OZEL
Özel harekâta beş bin takviye

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile terörle mücadelede "Özel Tim"in desteğinin artırılması kararlaştırıldı. 1990'lı yıllarda Doğu ve G.Doğu'daki operasyonlarda sıkça adından bahsettiren Özel Harekât Polisleri tekrar etkin rol üstlenecek. Bu kapsamda 5 bin polis, sıcak bölgeye gönderilecek.



ATTIĞINI VURAN POLİSLER...
Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 7 tabur, Şırnak ve Hakkari'de bir haftadır operasyon düzenliyor. Sınır ötesi harekât için diğer şehirlerdeki üslerden Diyarbakır'a savaş uçakları gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polisler arasından seçilen Özel Harekât Timleri de askerî birliklere katkı sağlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile terörle mücadelede "Özel Tim"in desteğinin artırılması kararlaştırıldı. 1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlarda sıkça görev alan özel harekat polislerinin, yeniden etkin bir şekilde devreye sokulacak. Başbakan Erdoğan'ın bir yıl önce terörle mücadelede polisin kullanılması için çalışma başlattıklarını açıklamasından sonra belli dönemlerde Doğu ve Güneydoğu'da askerle birlikte operasyonlara katılan özel timlerin sayısının artırılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 5 bin özel harekat polisinin Doğu ve Güneydoğu'ya gönderileceği belirtiliyor. Bölgeye gidecek olan 5 bin özel tim görevlisi, TSK'ya bağlı 'bordo bereliler' olarak bilinen jandarma harekat timleri ile birlikte terörle mücadele kapsamında operasyonlara katılacak. Doğu ve Güneydoğu'da kırsal alanlardaki operasyonlarda da görev alacak 5 bin özel hareket polisinin özellikle "gerilla taktiği" ile nokta operasyonlar yapacağı belirtiliyor. 1990'lı yıllardan itibaren kırsal alandaki operasyonlarda kullanılan özel timler, 1997 yılından sonra bu operasyonlara katılmıyorlardı. Özellikle Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde bölgedeki operasyonlarda kullanılan özel timler, bir anlamda PKK'nın da kâbusu haline gelmişti. ÖRGÜTÜN KÂBUSU OLDULAR Bölgeye gidecek olan 5 bin özel tim görevlisi, TSK'ya bağlı 'bordo bereliler' olarak bilinen jandarma harekat timleri ile birlikte terörle mücadele kapsamında operasyonlara katılacak. Özellikle Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde bölgedeki operasyonlarda kullanılan özel timler, bir anlamda PKK'nın da kâbusu haline gelmişti. Fotoğraf: Osman SAĞIRLI
GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...