Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayram tatili kaç gün olacak?

- Güncelleme:
Bayram tatili kaç gün olacak?

GÜNDEM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bayram tatili 10 güne kadar uzasa aradaki pazartesi salı günü katılsa iyi olur diye düşünmüştüm ama bir de Çarşamba var. Bu oldukça uzun bir tatil olacak. Bir miktar zor görünüyor" dedi. Günay, ''Bu, turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Bodrum Ortakent Beldesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi hizmet binası açılışına katıldı.
3 bin metrekare kapalı alana sahip merkezin açılışına katılanlar arasında Bakan Günay'ın yanı sıra Muğla Valisi Fatih Şahin İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas Kaymakamı Bahattin Akçı, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül de yer aldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konferans salonundaki programa geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyeleri klasik müzik konseri verdi.

"YAPILMASINDAN ÇOK KULLANILMASI ÖNEMLİ"
Şükran-Rauf Nasuhoğlu'nun hayatının anlatıldığı belgeselinde yer aldığı programda konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Şükran Nasuhoğlu, çok mutlu olduğunu ifade etti. Nasuhoğlu, "Bugün çok güzel bir olayı kutlamak için bir araya geldik. Bir üniversiteye bir kültür merkezi kazandırmak büyük sevinç duyulacak bir olay. Bir kültür merkezi bir üniversite çatısı altında olursa mutlaka gençler için güzel imkanlar sağlayacaktır. Gençlerimizin yetiştirilmelerine büyük katkı verecektir. Çünkü gençlerimiz buradaki ulusal ve uluslararası çalışmaları takip edeceklerdir. Bir kültür merkezinin yapılmasından çok bundan sonra işletilmesi ve kullanılması önemlidir"dedi.
Türk Fizik Vakfı bünyesinde de emek veren Nasuhoğlu her zaman üniversiteye destek vereceklerini kaydederek eşiyle ilgili şu sözlere yer verdi:
"Topluma dönük yaşamayı, toplum için bir şeyler yapmayı o öğretti bana. Bu kültür merkezinin açılışı eminim onun ruhuna tatlı bir serinlik gibi ulaşıp mutlu edecektir onu" dedi.

"ÜNİVERSİTEDE YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin en büyük kampüsünün Bodrum'da olduğunu işaret eden Rektör Harmandar ise, "Bodrumdaki kampüsümüz 70 dönümlük bir arazi üzerinde. Burada faaliyete geçmemiş bölümlerimiz vardı. Yeni açılacak olan bölümler ise sahne sanatları ve seramik bölümü. Bu bölümlerin açılmasında böyle kültür merkezine ihtiyacımız vardı. Çok isabet oldu. Hocamız bugün aramızda yok. Allah rahmet eylesin. Ama bu kültür merkeziylE hocamızın adı ebediyen yaşayacaktır. Burası sadece üniversitemiz için değil Bodrum için de faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da açılış programında yaptığı konuşmada, Muğla'ya çok sık geldiğini söyledi. Bakan Günay, "Fethiye'de yıllardır gerçekten hepimizin yüreğini dağlar biçimde şehrin ortasında duran Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna başladık. Sanıyorum gelecek yıl içerinde yıl 2 bin-2 bin 500 kişilik tarihi bir tiyatroda çeşitli etkinlikler yapma fırsatını elde etmiş olacağız. Hemen onun yanı başına müze yapmak için protokol imzaladık" dedi.

Tarihi eserlerle ilgili olarak son yıllarda gündemde olan Milas ilçesiyle ilgili de konuşan Bakan Günay "Milas'a da çok sık geliyorum. Milas'ta yerin 10 metre altında bir lahit kazısından başladık ama çevreye doğru inanılmaz bir yaygınlık gösteriyor. Umudum ve hayalim odur ki birkaç yıl içinde inşallah dünyada akropol kadar bilinen bir mekanı, Milas'ın ortasından dünyaya arkeoloji merkezi olarak tanıtmış olacağız. Hemen 5 kilometre yakınındaki Beçin Kalesi de bir Roma, Selçuklu ve Menteşoğlu merkezi olarak bütün görkemiyle yanı başında ayağa kalkmaya başlıyor" dedi.

Bakan Günay, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının yapılmasında destek olan Şükran Nasuhoğlu'na teşekkür ederek elini öptü. "Paylaşmak bir erdemdir" diyen Bakan Günay "Ne yazık ki bu maddi dünyada bu erdem az bulunur hale gelmeye başladı. Bu nedenle bu merkezin Bodrum ve Ortakent beldesine armağan edilmesi hepimiz için son derece önemli. Hep birlikte Türkiye'yi inşallah daha iyiye daha ileri götürmeye, büyük özveriler içinde ülkemize hizmet etmiş olan ve bugün aramızda bulunmayan insanların ruhlarını şad e etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Günay daha sonra, Şükran Nasuhoğlu'na, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da Bakan Günay'a çiçek ve plaket verdi.

"UZUN BAYRAM TATİLİ YOK"
Açılış programının ardından Fakülte yerleşkesinden ayrılarak Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Günay, bayram tatiliyle ilgili yöneltilen soruya, "Bayram tatili 10 güne kadar uzasa aradaki pazartesi salı günü katılsa iyi olur diye düşünmüştüm ama bir de Çarşamba var. Bu oldukça uzun bir tatil olacak. Bir miktar zor görünüyor. Fakat durumu iyi olanlar rezervasyon yaptırabilirler. Yani kamu görevine bağlı olmayanlar ya da işyerleri imkan verenler. Çünkü yazdan kalma son günleri yaşayacağımızı düşünüyorum. Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi salıyı katabilsek çok uzun bir tatil oluyor. Bu turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor. O yüzden imkanı olanlar bence tatile gelsinler, olmayanlar da daha kısa tatille yetinsinler demek zorunda kalacağız diye düşünüyorum" cevabını verdi.

MUĞLA, BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA
Muğla'nın büyükşehir yapılmasına yönelik çalışmalar ilgili, "Şu andaki standartlara göre Büyükşehir kapsamına gidiyor" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
"Ankara'da bir komisyon birkaç gündür kanunun son şekliyle ilgili çalışıyor. Bu ay meclise sevk edilecek. 750 bin ölçütü kalırsa büyükşehir. Bu ölçüt yükseltilirse yada il merkezinin nüfus kriteri getirilirse onu bilmiyorum. Ama şu anda büyük şehir olacak gibi gözüküyor. Büyük şehir olursa da beldeler belediye olmaktan çıkacak. Ama nüfusu on bini aşan köklü bir şehirleşme geleneği olan yerlerle ilgili belki bazı özel düzenlemeler yapabilir. Eskiden buyana Bodrumun bütün belediye olması içi temennimiz var. Ama bu konuda kendimi de, kamuoyunu da bağlayıcı bir şey söylemek istemem."

BAZI ORKESTRA İZLEYİCİLERE UYUDU
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Bodrum Ortakent Beldesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi hizmet binasının açılışının ardından konferans salonunda verilen Güzel sanatlar Akademisi Öğretim Üyelerin kurduğu dinletide klasik müzikler çalındı. Milas Kaymakamı Bahattin Akçı ve bazı vatandaşlar yaklaşık 20 dakika boyunca uyudu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...