Yeni "Derbi Kralı" Galatasaray

/ Kaynak: AA
Yeni "Derbi Kralı" Galatasaray

FUTBOL Haberleri  / AA

Galatasaray, oynadığı 11 derbinin 5'ini kazanırken, Fenerbahçe ise aynı sürede 4 derbi galibiyeti aldı.

Galatasaray, son iki sezonda Fenerbahçe'nin derbi maçlardaki üstünlüğüne son verdi.
Son iki sezonda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan derbilerde sarı-kırmızılılar, galibiyet sayısında rakiplerini geride bıraktı.

Sarı-kırmızılılar, bu sürede 10'u Spor Toto Süper Lig, biri de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 11 derbi maça çıktı. Bu karşılaşmaların 5'inde sahadan galibiyetle ayrılan ''Cim Bom'', son yıllarda derbilerin en başarılı takımı unvanını elinde bulunduran Fenerbahçe'yi galibiyet sayısında geçti. Galatasaray gibi, son 2 sezonda 11 derbi maça çıkan Fenerbahçe, 4 galibiyet elde etti.

Galatasaray, son 2 sezonda Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 10 derbide 17, Fenerbahçe 15, Beşiktaş ise sadece 7 puan topladı.

Galatasaray, oynadığı son 11 derbi maçta sadece 1 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı, 5 kez de berabere kaldı.
Tek yenilgisini geçen sezon Süper Final Grubu'nda Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'ye karşı alan sarı-kırmızılılar, 3 kez Fenerbahçe, iki kez de Beşiktaş galibiyetleri yaşadı.

Fenerbahçe, son iki sezonda oynadığı derbi maçlarda 4 galibiyet, 4 mağlubiyet, 3 de beraberlik aldı.
4 galibiyetin 3'ünü Beşiktaş, 1'ini ise Galatasaray karşısında elde eden sarı-lacivertliler, bu süreçte 3 kez Galatasaray'a, 1 kez de Beşiktaş'a yenildi.

Son iki sezonda derbilerin en başarısız takımı ise Beşiktaş oldu.
Siyah-beyazlılar, bu süreçte sadece 1 kez derbi galibiyeti yaşayabildi. Oynadığı 10 derbinin 5'inde sahadan mağlubiyetle ayrılan ''Kara Kartallar'', 4 kez de berabere kaldı. Beşiktaş, tek derbi galibiyetini geçen sezon Süper Final Grubu'nda 1-0'lık sonuçla Fenerbahçe karşısında elde etti, Galatasaray'ı ise hiç yenemedi.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...