Acemi şoförler trafiğe çıkamayacak

/ Kaynak: OZEL
Acemi şoförler trafiğe çıkamayacak

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Trafik canavarlarına adeta vize veren mevcut sürücü eğitim sistemine çeki düzen geliyor. Sürücü kurslarında verilen direksiyon eğitim saat sayısı artırılacak. Sürücü adayı acemiliği üzerinden atmadan trafiğe çıkamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü eğitiminde pratik derslere ağırlık verilecek şekilde yeni yılda müfredat yenileme çalışmaları yürütmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda birkaç saat direksiyon eğitimiyle ehliyet sahibi olunmanın önüne geçilecek. Sürücü kurslarında verilen pratik direksiyon eğitim saati artırılacak ve sürücü adayının acemiliğini üzerinden atmadan trafiğe çıkmasının önüne geçilecek. Yapılacak olan denetimlerle sürücü kurslarının sürücü adaylarına direksiyon eğitimi vermiş gibi göstermesi de engellenecek. Adayın ne trafikte ne de sosyal hayatta hiçbir işine yaramayan bilgiler ise müfredattan ayıklanacak. nbsp;Bu kapsamda sınavların kalitesi ve verilen eğitim AB standartlarına ulaştırılacak. Geçmiş sınavlarda çıkan soruların bir sonraki sınavda da aynı şekilde yer almasının önüne geçilecek. Sürücü belgelerinin AB sürücü belgeleriyle uyumlaştırılması da sağlanacak. Belirli araçlara hız sınırlayıcı teknik cihaz takılması, sürücülerin çalışma ve dinlenme sürelerinin düzenlenmesi, trafik kazalarına ilişkin AB standartlarıyla uyumlu veri tabanı oluşturulması gibi çalışmalara hız verilecek. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...