Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den Meclis'e ABD modeli

AK Parti'den Meclis'e ABD modeli

Politika Haberleri

Bir yandan Meclis İçtüzüğünde değişiklik için harekete geçen AK Parti, diğer yandan da yeni Anayasa'ya Meclis'i Avrupa ve ABD'de olduğu gibi daha etkin ve verimli çalıştıracak hükümler konması için önemli bir adım attı.

Bir yandan Meclis İçtüzüğünde değişiklik için harekete geçen AK Parti, diğer yandan da yeni Anayasa'ya Meclis'i Avrupa ve ABD'de olduğu gibi daha etkin ve verimli çalıştıracak hükümler konması için önemli bir adım attı. AK Parti'nin sunduğu önerilerine göre, yasalar TBMM Genel Kurulu'nda günlerce görüşülmeyecek. Yasaların esas görüşme yeri komisyonlar olacak. Genel Kurul'da sadece yasa tasarı ve tekliflerinin tümü görüşülecek ve maddeler görüşülmeden yasa oylanıp kabul edilecek. Meclis Genel Kurulu'nun çalışmaya başlaması için 183 milletvekilinin salonda bulunması şartı aranmayacak. Salonda bir milletvekili olsa bile Meclis çalışmaya başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...