Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kardeşler arasındaki kavgaya müdahale etmeyin

Kardeşler arasındaki kavgaya müdahale etmeyin

YAŞAM Haberleri

Bilim adamlarının uyarısı: Çocuklar arasındaki tartışma ve çekişmelere müdahale uzun dönemde daha fazla zarara yol açıyor

Araştırmacılar anne ve babanın çocuklar arasındaki tartışma ve çekişmelere müdahalesinin uzun dönemde daha fazla zarara yol açacağı uyarısında bulundu.
Kardeşler arasındaki çekişmelerin anksiyete, depresyon ve kendisine güven kaybına yol açtığını belirten araştırmacılar, bu kavgalara müdahalenin ise ileride daha büyük psikolojik tahribata yol açtığı ikazında bulundu. Bilim adamlarının tavsiyesi, çekişmelere müdahale etmek yerine çocuklar için önceden uyulması gereken net kurallar koymaları.
ABD'de Missouri Üniversitesi'nin 145 çocuklu çift üzerinde yaptığı araştırmaya liderlik eden psikoloji profesörü Nicole Campione-Barr, "Anne-babalar çocuklarının kavgalarında arabuluculuk yapma eğilimindedir. Biz araştırmamızda bunun uzun dönemde daha zararlı olacağını tespit ettik. Müdahale yerine önceden kurallar konulmalı" dedi. Campione-Barr, günlük işlerin bir takvime bağlanması, bir video oyununun oynanması için önceden zaman sınırlamalar konması gibi ayarlamaların ihtilafların önlenmesine katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Psikolog, yine de yoğun çekişmeler ve hatta şiddete dönüşen tartışmalar olması durumunda anne-babaların müdahaleden kaçınmamaları, gerektiğinde profesyonel yardım da almaları tavsiyesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...