Aydınus'a polis koruması

/ Kaynak: İHA
Aydınus'a polis koruması

FUTBOL Haberleri  / İHA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Arsenal-Montpellier maçını yönetecek olan FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, bugün Londra'ya gitti. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının ardından büyük eleştirilere hedef olan Aydınus'a Atatürk Havalimanı'nda 4 polis eşlik etti. Bu arad Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus'a yapılan ağır eleştirileri kınadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Arsenal-Montpellier maçını yönetecek olan FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, bugün Londra'ya gitti. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının ardından büyük eleştirilere hedef olan Aydınus'a Atatürk Havalimanı'nda 4 polis eşlik etti.
Arsenal Stadium'da oynanacak maçı yönetmek üzere bugün öğle saatlerinde Britisih Havayolları'na ait uçakla Londra'ya giden Fırat Aydınus ve yardımcı hakemler için, Atatürk Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemi alındı. Yardımcı hakemlerden ayrı olarak havalimanına gelen Fırat Aydınus, basın mensuplarına görüntü vermemek için büyük çaba harcadı.
Pasaport kontrolünden itibaren kendisine 4 polisin eşlik ettiği Aydınus, kontrolden hızlı bir şekilde ayrılarak Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki emniyet amirliği odasında uçak saatini bekledi. Uçak saati yaklaştığında, önce yardımcı hakemler Mete Kalkavan, Tolga Özkalfa, Cem Satman, Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu, polis eşliğinde uçak kapısına gitti. Ardından Fırat Aydınus da 4 polis koruması eşliğinde uçağa doğru ilerledi.
Morali bir hayli bozuk olduğu görülen Aydınus, uçağın körüğüne kadar kendilerine eşlik polislere teşekkür ettikten sonra, uçağa bindi.

TSYD'DEN KINAMA nbsp;
TSYD, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının hakemi Fırat Aydınus'a yapılan eleştirileri kınadı. TSYD'den yayımlanan yazılı açıklamada, "18 Kasım 2012 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının orta hakemi Fırat Aydınus, her hakemin başına gelebilecek bir olayın içinde kalmıştır. FIFA kokartlı hakemimiz ne yazık ki bu talihsiz kararından sonra görsel, yazılı ve sosyal medyada hakaret boyuna varan eleştirilere maruz kalmış, hatta daha da ileri gidilerek evinin önünden canlı yayın yapılacak kadar taciz edilmeye devam edilmiştir. Hata yapsın ya da yapmasın her hakemin nezaket ölçüleri içinde eleştirilmesine kimsenin diyeceği bir şey olmaz. Ama hakarete varan, ailesi çoluğu çocuğu malzeme yapılarak bir hakemin yok olmasına itirazımız vardır. Fırat Aydınus bu ülkenin gözbebeğidir, Fırat Aydınus bu ülkenin yurt dışındaki propagandasıdır, Fırat Aydınus bu ülkenin turizm elçisidir, her şeyden önce Fırat Aydınus, insandır daha da önemlisi adamdır. Onun ayaklar altına alınarak eleştirilmesi, yorum boyutunun aşılarak adeta idam edilmesine seyirci kalamayız. Meslektaşlarımıza, daha doğrusu TSYD üyesi olan meslektaşlarımıza çağrımız şudur ki, Aydınus'u ezme, ezdirme. Ona sahip çık, dimdik ayakta kalmasını sağla. Eğer gereği yapılacak bir durum varsa onu da TFF ve MHK'na bırak" denildi.

FENERBAHÇE'DEN AYDINUS AÇIKLAMASI
F.Bahçe Yönetimi, dün kulübün resmi internet sitesinden yayınladığı yazılı açıklamayla Eskişehir maçının hakemi Fırat Aydınus konusundaki tavrını ortaya koydu. Kulübün internet sitesi aracılığıyla duyurulan açıklamada, yönetim kurulunun sığ ve düzeysiz tartışmaların tarafı olması yolundaki beklentilerin nafile olduğu kaydedilerek, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Fenerbahçe Kulübü büyüklüğüne yakışır şekilde Türk sporunda gelişen olayların müştekisi değil, karar organıdır. Bu nedenle, Fenerbahçe Kulübü şikâyet etmez, gereğini yapar. Fırat Aydınus'un kararları ne kadar yanlış, ne kadar yanlı ve hatta iyi niyetten yoksun olsa da, yakın tarihte milli görev üstlenecek bir hakeme dair söz konusu hukuk dışı ve suç unsuru içeren bu linç kampanyası, yönetim kurulumuz tarafından kabul görmez, görmeyecektir" ifadelerine yer verildi.



FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...