Merkez Bankası'nı havaya uçuracaktı!

Merkez Bankası'nı havaya uçuracaktı!

DÜNYA Haberleri

Bangladeşli Kuazi Nafiz (21), öğrenci vizesiyle geldiği ABD'de Manhattan'da Merkez Bankası'nı 450 kiloluk bombayla havaya uçurmak isterken yakalandı. Devlet Başkanı Barack Obama'nın da Nafiz'in hedefinde olduğu öğrenildi.

İkiz Kuleler'in birkaç blok ötesinde Merkez Bankası binası önüne içinde 450 kiloluk bomba bulunan araba park eden Nafiz, uzaktan kumandayla bombaları patlamaya çalışırken yakalandı. FBI ve New York polis departmanının büyük bir operasyonla saldırı planını önceden ortaya çıkarması ve gence gerçek bombalar yerine sahte bombalar sağlaması ABD'de büyük bir terörist saldırı gerçekleşmesini önledi. nbsp;
Komiser Raymond Kelly, sahte olduğu için bombaları uzaktan kumandayla patlatamayan Nafiz'in üst düzey Amerikalı yetkilileri öldürmeyi de planladığını ifade ederken kaynaklar, Devlet Başkanı Barack Obama'nın da gencin hedefinde olduğunu söyledi. nbsp;
El Kaide'yle irtibatlı olduğu belirtilen Nafiz'in terörist gayelerle ABD'ye ocak ayında öğrenci vizesiyle geldiği belirtildi. Kelly, "New York teröristlerin zihin çerçevesinde çok açık bir yer tutmaya devam ediyor" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...