Doğadaki kamuflaj harikaları

Doğadaki kamuflaj harikaları

YAŞAM Haberleri

Hayvanların avlanmak ya da av olmaktan kurtulmak için kendilerini bulundukları ortama uydurma konusundaki maharetleri görenleri hayran bırakıyor.

Bazı hayvanların, bulundukları ortama uyum ve kendisini kamufle etme kabiliyeti o kadar fazla ki hayvanlar ilk bakışta fark edilmiyor, ancak dikkatli bir bakışla fark ediliyor.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Fotoğrafçı John Cancalosi, kendisini doğal hayatta kamufle olan hayvanların fotoğraflarını çekmeye adadı. Cancalosi'nin koleksiyonunda son derece ilginç fotoğraflar var. İlk bakışta alelade bir yaprak, dal parçası, ağaç budağı gibi görünen fotoğraflarda, dikkatli bir bakış sonrasında bir çekirge, böcek, kurbağa hatta kocaman bir kuşun gizlendiği görülebiliyor. Bulundukları ortamın rengini alan ve kendilerini kamufle eden hayvanlar, doğal hayatta avcılardan korunuyor, bazen de bu yeteneklerini avlanmak için kullanıyor. nbsp;


Bazı hayvanlar da renk olarak uyumun da ötesine geçip kendisini şekil olarak da ortama uyduruyor. Cancalosi, çoğu zaman kendisinin de bu hayvanları tespit etmekte büyük güçlük çektiğini ifade etti.Hayvanlardaki bu maharet ilahî hikmeti de gözler önüne seriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...