Kocaman istifa dedi, Yıldırım kabul etmedi

- Güncelleme:
Kocaman istifa dedi, Yıldırım kabul etmedi

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Kardemir D.Ç Karabükspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman istifa etti. Aykut Kocaman gece ilerleyen saatlerde, futbolcuların baskısıyla son kararını yarın vereceği duyurdu

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Kardemir D.Ç Karabükspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman istifa ettiğini söyledi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, "Yaklaşık 2,5 yıldır çok şerefli bir görev olan Fenerbahçe teknik direktörlüğünü yaptım. Bizim gibiler için, hemen her yerde bu formanın özellikle bir şekilde prestijini ve kredisini kullanmış insanlar için zirve burasıdır. Burayı yaşadım. Ancak açıkçası bunu devam ettirebilecek gücü hissedemiyorum kendimde. Bu maçla beraber Fenerbahçe'deki görevime son veriyorum. Taraftar çok net bir şekilde haklı. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Pek çok şeyle mücadele etmeye çalıştık. Zaman zaman saha içinde, zaman zaman saha dışında doğru şeyler yaptık, yanlış şeyler yaptık. Bütün bunların hepsi Fenerbahçe adınaydı. Yapabildiklerimiz bu kadardı. Bu şerefli görevi burada bırakıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


MAÇLA İLGİLİ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından kısa bir maç değerlendirmesi yaparak, görevini bıraktığını duyurdu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına her zamankinden geç gelen Kocaman, mücadeleyi şöyle değerlendirdi: ''Maçla ilgili anlatacak fazla bir şey yok. Maçı konuşmanın bir anlamı yok. Kendi sorunlarımızı öne çıkarıp, onların hakkını yememek lazım. Maçtan evvel de beklediğimiz gibi düşündüğümüz her şeyi uygulama şansı buldular. Hızlı oyuncuları vardı. Tüm oyunun dengesini bozan Lualua gibi merkez oyuncuları vardı. Çok dikkat etmemiz gerekirken, sürekli vurgulamamıza rağmen bazen bilinen şeyleri uygulamaya geçtiğinizde önüne geçemiyorsunuz. 3 puanı bileklerinin hakkıyla aldılar. Bizim adımıza söylenecek çok fazla bir şey yoktu.'' Kocaman, maç değerlendirmesinin ardından, ''Benim buraya gelmemin temel nedeni şu ki...'' dedikten sonra 1-2 soru almak istediğini söyledi. Aykut Kocaman, ''Oyuncuların skora razı olan görüntülerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''İkinci yarıya çıkarken oyunculara söylemek istediğim, anlatmaya çalıştığım ve onları bir adım öteye itmeye çalıştığım yer burasıydı. Geniş alanlar bıraktık. Bu geniş alanları yaratmayacak olan enerjiyi sahaya bir türlü yerleştiremedik. İkinci yarıda biraz daha çözdük ama o da yetmedi. İşin oyunla ilgili tarafı bu...'' şeklinde cevap verdikten sonra, görevini bıraktığı yönündeki açıklamasını yaptı. Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun, Kocaman'ın istifasını kabul etmediği ifade edildi. Kulübün televizyonu FBTV'de de bu yönde bilgilendirme yapıldı.

İSTİFA YÖNETİMDEN DÖNDÜ

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasını kabul etmediği bildirildi. Fenerbahçe Kulübü Kurumsal İletişim'den alınan bilgiye göre, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler, Kardemir Karabükspor maçının ardından basın toplantısında görevinden ayrıldığını açıklayan Kocaman'ın istifasını kabul etmedi.

Fenerbahçe'deki görevinden istifa eden Aykut Kocaman'ın, son kararını yarın vereceği ifade edildi.

TARAFTARDAN DESTEK GELDİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifa ettiğini açıklamasının ardından sarı-lacivertli futbolcular, Kocaman'ı bu kararından vazgeçirmeye çalışıyor. Aykut Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı istifa açıklamasının ardından takım otobüsü ile Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'ne geldi. Takım otobüsündeki futbolcuların yanı sıra stattan özel araçlarıyla ayrılan futbolcular da tesislere gelerek Kocaman ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından Aykut Kocaman'ın, kararıyla ilgili futbolculardan yarına kadar süre istediği öğrenildi. Bu arada, Aykut Kocaman'ın istifa kararından vazgeçmesini isteyen taraftarlar da tesislerin önünde toplandı. Taraftarlar, görüşmenin ardından araçlarıyla tesislerden ayrılan bazı futbolculara, ''Aykut hocayı bırakmayın'' şeklinde çağrı yaptı. Taraftarlar ayrıca, Kocaman lehine tezahüratta bulunarak, ''Sen bizim Kocaman gururumuzsun'' diye bağırdı. Öte yandan, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Kemalettin Şentürk de tesislere geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...