Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Türkiye'nin isteğine olumlu cevap, Patriotlar kalıyor

/ Kaynak: AA
NATO'dan Türkiye'nin isteğine olumlu cevap, Patriotlar kalıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Türkiye'nin, Suriye kaynaklı tehdidin sürmesi nedeniyle Patriot sistemlerinin kalış süresinin uzatılması yönündeki isteğine NATO üyelerinden olumlu cevap.

NATO, Suriye kaynaklı tehdit nedeniyle Türkiye'deki Patriot füze savunma sistemlerinin konuşlandırılmasının devamına karar verdi.Türkiye'nin, Suriye kaynaklı tehdidin sürmesi nedeniyle füze savunma sistemlerinin kalış süresinin uzatılması yönündeki isteğini değerlendiren NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcileri, talebi olumlu karşıladı.Türkiye'ye yönelik tehdidin ciddi olduğu ve halen sürdüğü konusunda hemfikir olan büyükelçilerin aldığı karar çerçevesinde füze savunma sistemlerinin Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te konuşlandırılmasına devam edilecek. Bu çerçevede Almanya, Hollanda ve ABD'den gelen askeri personel de mevcut görevlerini sürdürecek.NATO, Patriot füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye konuşlandırılmasına 4 Aralık 2012'de yeşil ışık yakmıştı. Ocak 2013'te Türkiye'ye gönderilmeye başlanan sistemlerin tamamı şubat ayı ortasında operasyonel hale gelmişti. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...