Türkiye-Romanya ortak pulu tanıtıldı

Türkiye-Romanya ortak pulu tanıtıldı

YAŞAM Haberleri

Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei, "Türkiye ile Romanya ortak pulu, iki ülkenin ortak tarihinin simgesi" dedi.

PTT Pul Müzesi'nde Türkiye-Romanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 135. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Türkiye-Romanya ortak pul tanıtım etkinliğinde konuşan Onofrei, PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın projenin kalbini temsil ettiğini ifade etti. Onofrei, Türkiye'nin tarihini simgeleyen bu binada Türkiye ile Romanya'nın 135. yılını kutlamaktan onurlu olduklarını söyledi. "Bu etkinliği 1 Aralık'ta kutladığımız milli günümüze adamış bulunmaktayım" diyen Onofrei, söz konusu pulun iki ülkenin ortak tarihinin simgesi olduğunu belirtti nbsp; PTT Genel Müdürü Tural da yaklaşık bir ay önce açılan ve teknolojinin ön planda kullanıldığı müzenin, dünyada benzeri olmadığını söyledi. Müzenin aynı zamanda çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yaptığını ifade eden Tural, ortak pul projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tural, "Türkiye ile Romanya ortak pulunun, hem iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hem de filatelik bir değer katması anlamında önemli bir değer olduğuna inanıyorum" dedi. Konuşmaların ardından Türkiye ile Romanya ortak pulunun açılışı yapıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...