Meteoroloji uyardı: Sis'e dikkat!

Meteoroloji uyardı: Sis'e dikkat!

YAŞAM Haberleri

Dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yoğun sis uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Sis hadisesinin bugün ve yarın (Pazartesi) İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Muğla, Çankırı, Ağrı, Isparta, Karabük ve Bartın illeri başta olmak üzere ülkemiz genelinde yer yer yoğun olarak etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."Başta İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır ve Yalova'da olmak üzere bir çok ilde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Diyarbakır'da kazaya da neden olan sis sebebiyle uçak seferleri de aksadı.İzmir'de uçuşlara sis nedeni ile ara verildi.Kocaeli'de, etkili olan yoğun sis hayatı nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.Kocaeli TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde de sürücülere zor anlar yaşatan sis, İzmit şehir içinde ise araçların yavaş seyretmesine sebep oluyor. Şehrin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösteren sis sebebiyle vatandaşlar özellikle kavşaklarda kontrollü seyrettiği görüldü. Pazar günü olması sebebiyle trafiğin fazla yoğun olmaması da kaza riskini azaltıyor.Öte yandan, Eskihisar Feribot İskelesi'nde vapur seferlerine sis nedeniyle ara verildi. Hava sıcaklığının 4 derece olduğu Kocaeli'de, yoğun sisin akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.
SİS YALOVA'YI DA ETKİLEDİ
Sabah erken saatlerde adeta Yalova'yı kaplayan sis nedeniyle kentin sokaklarında göz gözü görmedi.
Meteoroloji günler öncesinden yaptığı tahmin doğru çıktı ve Yalova hafta sonunun son gününe yoğun bir sisin etkisi altında girdi. Şehri kaplayan sis nedeniyle görüş mesafesinin bir kaç metreye kadar düştüğü Yalova'da göz gözü görmedi. Sis beklendiği gibi deniz ulaşımını olumsuz etkilemedi. Sise rağmen İDO'ya ait tüm seferler yapılmaya devam edildi. Karayollarında ise sürücüler sis farlarını yakarak temkinli bir şekilde ilerlediler. Sisin ilerleyen saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
DİYARBAKIR'DA SİS KAZAYA NEDEN OLDU
Diyarbakır'da, aşırı sis hayatı olumsuz etkilerken, seyir halindeki bir kamyon alt geçit girişinde sisten dolayı kaza yaptı. Sis nedeniyle sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul'dan Diyarbakır'a yapılacak uçak seferleri iptal edildi. Dün akşam geç saatlerde ve sabah erken saatlerde etkili olan sis nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden vatandaşlara uyarıda bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptığı sis uyarısında, "Şuanda Diyarbakır'da hava sıcaklığı eksi 2 derece civarında ve nem oranı yüksek. Aşırı sisten dolayı görüş mesafesi 50 metreye inmiş durumda. Trafiğe çıkacak vatandaşların tedbirli olmasını ve düşük hızda seyretmelerini rica ediyoruz" denildi.
Şehir genelinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye düştü. Aşırı sis nedeniyle sabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul'dan Diyarbakır'a düzenlenmesi beklenen uçak seferleri iptal edildi. Diyarbakır'ı etkisi altına alan sis nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda bir trafik kazası meydana geldi. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda 01 BTC 14 plakalı kamyon otogar alt geçitte sis nedeniyle orta refuje çarparak devrildi. Araç sürücüsü kazayı hafif sıyrıkla atlatırken, bölgeye gelen trafik polisleri otogar alt geçit giriş çıkışını tutarak yolu trafiğe kapattı. İkinci bir kazaya meydan vermemek için trafiğe kapatılan karayolu devrilen kamyonun yoldan çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.
İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE YENİDEN AÇILDI
İstanbul'da gece etkili olan sis nedeniyle gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı, sabah saatlerinde yeniden açıldı.
İstanbul genelinde etkili olan sisli hava, sürücülere zor anlar yaşatırken deniz trafiğini de olumsuz etkiledi. Düşük görüş nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine 02.30 itibariyle kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre sabah saatlerinde sisin dağılmasıyla 09.00'da boğaz gemi trafiğine yeniden açıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...