Meteoroloji uyardı! Hafta sonu...

/ Kaynak: DHA
Meteoroloji uyardı! Hafta sonu...

YAŞAM Haberleri  / DHA

Meteoroloji, yağışla birlikte hafta sonu 4 ila 8 derece azalacak olan hava sıcaklığının , hafta başından itibaren tekrar derecede artacağını açıkladı

Yurt bu hafta sıcak havanın etkisinde kaldı. Hava sıcaklığı Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretti. Yurdumuzun iç ve batı bölgelerinde bazı il merkezlerinde 12 ve 13 Şubat günleri itibarıyla en sıcak gün yaşandı. Kütahya il merkezinde ise daha önce 20,6 derece olarak ölçülen Şubat ayı en yüksek sıcaklık değeri, 20,8 derece ile geçildi. nbsp;Yurdun batı bölgeleri dün Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine girdi. Yağışlı sistemin bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadenizde etkili olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. nbsp;Yarın ; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Batı Karadenizin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. nbsp;Yağışlı sistemin Pazar günü; Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. nbsp;Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yağışlarla birlikte hafta sonunda 4 ila 8 derece azalacağı bekleniyor. Ancak hafta başından itibaren iç ve batı bölgelerimizde tekrar hissedilir derecede artacağı ve hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...