Adana'da uyuşturucuya hayır eylemi

/ Kaynak: İHA
Adana'da uyuşturucuya hayır eylemi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana sakinleri son yıllarda gençler arasında uyuşturucu kullanımı yaygınlaştığı için bu durumdan şikayetçi oldu, eylem yaptı.

Adana'da iki oğlu uyuşturucu bağımlısı olan bir aile, çocuklarıyla birlikte mahallede diğer gençlerin uyuşturucuya alışmaması için "uyuşturucuya hayır" eylemi yaptı. Merkez Sarıçam ilçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri son yıllarda gençler arasında uyuşturucu kullanımı yaygınlaştığı için bu durumdan şikayetçi... Biri 28 diğeri 19 yaşında olan 2 erkek çocukları 6 yıldır uyuşturucu kullanan Fikret (51) Songül Ö. (48) çifti mahallede uyuşturucu satışına son verilmesi ve başka gençlerin yok edilmemesi için mahallede uyuşturucu eylemi düzenledi. Mahallede evleri kapı kapı gezen çift herkesi Kozan Yolu'nda "uyuşturucuya hayır" eylemine davet etti.

Ö. ailesi mahalleliyi topladıktan sonra "uyuşturucuya hayır" sloganları atarak yol kenarında uyuşturucudan gençlerin yok olmaması, anaların ağlamaması için eylem yaptı. Eyleme çok sayıda aile katılırken çocukların da katılması dikkat çekti. Çocuklar ellerinde uyuşturucu karşıtı dövizlerle slogan atıp uyuşturucu farkındalığı oluşturmaya çalıştı.

Eyleme, Ö. ailesinin 6 yıldır uyuşturucu bağımlısı olan Mücahit Ö. (19) isimli oğlu da katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ERİYOR"

Baba Fikret Ö., iki oğlunun 6 yıldır eroin bağımlısı olduğunu belirterek, "Bunu en çok yaşayan biri olarak bunun ne kadar zor bir şey olduğunu annesi ve ben biliyorum. Şu mahallede genç olanların yüzde 70-80'i eroin, esrar kullanıyor. Mahallede evlerin hepsi soyuldu. Bu evleri soyanlar hepsi bizim evlatlarımız. Hepsi uyuşturucuya düşmüş, uyuşturucu bulabilmek için onun bunun evine girip hırsızlık yapıyorlar. Biz özellikle yetkililerden uyuşturucuya son vermelerini ve Sağlık Bakanlığı'ndan çocuklarımızın tedavi edilmesi için yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Anne Songül Ö. ise Başbakan'a seslendiğini, uyuşturucuya son verilmesini istediğini ifade ederek, "Burada uyuşturucuya hayır denmesiyle bir şey olmuyor. Köklü çözüm istiyoruz. Bu uyuşturucu tacirleri neden bu kadar rahat uyuşturucu satıyor? Yani ekmek peynir gibi uyuşturucu rahat satılıyor. Hiçbir gözetim yok. Polise yetki verilmiyor. Polis yakalıyor adamlar öbür taraftan çıkıyor. Cezalar ağır değil. Bu cezaların ağırlaştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Songül Ö., çocuklarının evde bir şey koymadığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Maddi, manevi olarak yıkıldık. Psikolojimiz çok bozuldu. Çocuklarımız gözümüzün önünde her gün eriyor. Bu duruma çok üzülüyoruz. Çocuklarımız şırıngayla damardan eroin alıyorlar. Bunları görünce bizde hayat denen bir şey kalmıyor. Yaşadığımız şeyler çok acı verici. İki tane çocuğum gözümün önünde günden güne eriyor. Benim oğlum anlatıyor, 'anneciğim senin üzüldüğünü çok perişan olduğunu görüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Uyuşturucu bizi kendisine köle etmiş. Yüreğim bir çelik kafesin içinde şuan, hiçbir şey yapamıyorum içinden çıkamıyorum ondan başka da bir şey düşünemiyorum. Benim sadece tek düşüncem uyuşturucu olduğu için hiçbir şey yapamıyorum' diyor. Oğlumu ve bu gençleri ne olur kurtarın."

"GENÇLERİN TEK DOSTU AİLELERİ OLSUN"

13 yaşında uyuşturucuya başlayan Mücahit Ö. ise arkadaş çevresinde herkesin uyuşturucu bağımlısı olduğu için kendisinin de bağımlı olduğunu belirterek, "Uyuşturucuya hemen evimin yakınında ağabeylerim, eşim, dostum, arkadaşlarım sayesinde başladım. Arkadaşlarla oturuyoruz, cepten esrar, eroin, iğne çıkıyor. Eroin alıyorlar ben de böyle alıştım. Şuan ben de eroin bağımlısıyım. Tedavi gördüm ben İstanbul'da çip taktırdım ama bu tek başına yetmiyor. Ben bir uyuşturucu bağımlısı olarak gençlere arkadaş çevresinden uzak durmalarını tek dostlarının aileleri olmalarını istiyorum. Tek dostları aileleri olsun" dedi.

Mahalleli, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...