#}

Mevlana'da bir asır sonra namaz

Mevlana'da bir asır sonra namaz

YAŞAM Haberleri

Konya'daki Mevlana Müzesi dün tarihî günlerinden birini yaşadı. Mevlana Müzesi'nde, mescit bölümü yeniden düzenlendi ve namaz kılınmaya başlandı.

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzelerinden; "Mevlana Dergahı" olarak bilinen 500 yıllık Mevlana Müzesi'nin mescit bölümü, ziyaretçilerin yoğun talebi sonucunda, aslına uygun olarak düzenlenerek, yeniden ibadet edilebilir hale getirildi. Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, "Mescitte ibadet ediliyor, zikir çekiliyor ve Mesnevi okunuyordu. 89 yıldır bu faaliyetlere ara verilmişti. Biz de ziyaretçilerin yoğun talebi sonucunda bu mekanı, yere halı döşemek suretiyle ibadet edilebilecek hale çevirdik. 4 gündür devam eden bu uygulamaya, müspet dönüşler alıyoruz. Türbenin bu bölümü yeniden asli fonksiyonuna dönmüş oldu" dedi. Çıpan, türbedeki en eski uygulamalardan Kur'an-ı Kerim okunmasının da yeniden başlatıldığını ifade etti. Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise, "Biz bir temenniyi dile getirdik. Konya Valimiz ve İl Kültür Müdürümüz, bu temennimizi yerine getirip, orayı namaz kılınabilir hale dönüştürdü" dedi. KONYA AA

nbsp;Mevlana'da bir asır sonra namaz

VATANDAŞ İSTEDİ
Vatandaşların talebi doğrultusunda halı döşenen mescitte ilk namaz böyle kılındı. Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptırdığı mescitte yer alan Çelebi hücresinde ise Kur'an-ı Kerim okunması uygulaması başlatıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...