Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da "ulaşım zammı" protestosu

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da "ulaşım zammı" protestosu

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplu taşıma araçlarına yaptığı zam, bir grup eylemci tarafından protesto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki toplu taşıma ücretlerine yüzde 10'a varan oranda zam yapmıştı. İstanbul'da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere toplu taşıma ücretlerine ortalama yüzde 10 oranında yapılan zammı protesto etmek için Öğrenci Kollektifleri ile Halkevleri adlı grup, saat 18.00'de Mecidiyeköy Metrobüs durağına gelerek turnikelerin üzerinden atlayıp parasız ulaşım eylemi yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup, yanlarında getirdikleri "Topbaş'ı uyarıyoruz; ulaşım zamları geri çekilsin" ve "Parasız nitelikli ulaşım istiyoruz" yazılı pankartlar açarak eylemlerini sürdürdü. İki grubun ortak düzenlediği eylemde protestocular, vatandaşlara da akbil basmadan turnikelerden geçme çağrısı yaptı. Eyleme destek veren yolcular akbil basmadan turnikelerden atlayarak ya da altından geçerek parasız ulaşım eylemine ortak olurken, güvenlik görevlileri eyleme herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Ulaşıma yapılan zamların bu gece yarısından (14 Haziran Cumartesi günü saat 00.00 Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece) itibaren geçerli olduğu kaydedildi. Buna göre uygulamaya konacak zamlı yeni tarifeler şöyle:

"İstanbulkart ilk biniş ücretleri, tam 1,95 liradan 2,15 liraya, öğrenci 1 liradan 1,10 liraya, Sosyal Kart 1,35 liradan 1,50 liraya yükseldi. Aktarmalı binişlerde ise tam 1,25 liradan 1,45 liraya, öğrenci 40 kuruştan 45 kuruşa, Sosyal Kart 75 kuruştan 85 kuruşa çıktı."

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...