Samsun'da orman yangını 3 gündür söndürülemiyor

/ Kaynak: İHA
Samsun'da orman yangını 3 gündür söndürülemiyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Samsun'un Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangını üç gündür devam ederken, helikopter ile havadan müdahale edilmeye başlandı.

Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Başalan köyü, Hasan Uğurlu Baraj Gölü'nün üst kısmında yer alan Çakalderesi mevkisinde 3 gün önce henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dağlık olması ve yol bulunmaması nedeniyle yangına bugüne kadar gerekli müdahale yapılamadı.

Yangın söndürme çalışmasına Orman ve Su İşleri Müdürlüğü personelinin yanı sıra köylüler de katılıyor. Bugün İstanbul'dan gelen yangın söndürme helikopteri baraj gölünden aldığı suyu alevlerin üzerine boşaltarak yangını söndürmeye çalışıyor. Rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam eden yangında 3 günde yaklaşık 45 hektarlık çamlık alan zarar gördü.

Köylüler, helikopterin de yetersiz kaldığını söyledi. Köylüler olarak yangın mahallinde olduklarını söyleyen 28 yaşındaki Turgut Akkuş, yangın haberini alınca İstanbul'dan köyüne geldiğini ve söndürme çalışmasına katıldığını ifade etti. Akkuş, "Söndürme çalışmasında bir helikopter yeterli değil. Yangın köyümüze ulaşmak üzere. Çevreciler bir ağaç kesilse Gezi Parkı diye eylem yapıp bir ay iki ay televizyonlara çıkmayı biliyorlar. Burada dünya kadar ağaç yanıyor, hiç bir Allah'ın kulu yok. Orman sevgisi olan buyursun buraya gelsin ve söndürme çalışmasına yardım etsin" dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde ikamet eden ve yangın haberini alınca köyüne gelerek söndürme çalışmalarına destek veren 29 yaşındaki Kadir Akkuş ise, "İlk gün köylünün dışında yeterli ekipman ile söndürme çalışması yapılmadı. Yeterli müdahale olmaması nedeniyle yangın büyüyerek devam ediyor" şeklinde konuştu. Samsun'da orman yangını 3 gündür söndürülemiyorSöndürme çalışmaları devam ediyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...