Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 yaşındaki kayıp Hamit bakın nerede bulundu?

/ Kaynak: İHA
4 yaşındaki kayıp Hamit bakın nerede bulundu?

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kayseri'de dün akşam kaybolan bir çocuk, köyü harekete geçirdi. Jandarma, AKUT ve yaklaşık 200'e yakın köylü, küçük çocuğu bulmak için seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre İncesu ilçesine bağlı Örenşehir köyüne Şanlıurfa'dan tarım işçisi olarak gelen Mehmet ve Ayşe Akın çiftinin 5 çocuğundan biri olan Hamit Akın (4), dün akşam saatlerinde tarla içerisinde bulunan çadırlarından kayboldu. Anne ve babanın aramaları sonuç vermeyince küçük Hamit'in kaybolduğu jandarma ekiplerine haber verildi. Yaklaşık 300 jandarma ve 200'e yakın köylünün aradığı Hamit bulunamadı. Havanın kararmasının ardından paniğe kapılan köylüler, olay yerine AKUT'un gelmesini istedi. 30 kişilik AKUT'un gelmesinin ardından hızlanan arama çalışmaları, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Bu arada gözyaşlarını tutamayan anne Ayşe Akın, çocuğunun bulunması için dua etti. Çocuğunun bir anda kaybolduğunu söyleyen Akın, "Babasının yanında gitti. Babasına, 'Hamit yanında mı?' dedim. 'Yanımda değil' dedi. 'Sadece Mahmut yanımda' dedi. Geldim çadıra baktım, çocuğum yok" dedi.

Bu arada jandarmanın eğitimli köpeği Heidi de arama çalışmalarına katıldı. Küçük Hamit'in elbisesinin koklatılmasının ardından serbest bırakılan Heidi, her yerde didik didik kaybolan çocuğu aradı.

Arama çalışmalarına katılan 30 kişilik AKUT ekibinin yaptığı çalışma ise kısa sürede sonuç verdi. Ailesinin yaşadığı çadıra yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan küçük Hamit'in korkudan bir kayanın dibine sığındığı belirtildi. Gördüğü bir otomobilin peşinden giden Hamit'in havanın kararmasının ardından korkarak geri dönemediği ve bulunduğu yerde de uyuduğu öğrenildi.

Çocuğunun bulunduğu haberini alan anne Ayşe Akın, gözyaşlarına boğuldu. AKUT'un aracı ile çadıra getirilen Hamit'i gören annesi oğluna sarılarak bulunduğu için dua etti. Çadıra getirilen Hamit, buraya çağrılan ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...