Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Instagram için en iyi fotoğraf noktaları

Instagram için en iyi fotoğraf noktaları

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da bisikletle gidilip fotoğraf çekilebilecek en güzel 3 yer... Instagram'da yüksek beğeni almanız da garanti!

Instagram'ı daha sık kullanmaya başlayınca, daha farklı fotoğraflar çekip paylaşmak için yeni yerlerin peşine düşülüyor. Şehir içindeki bu yolculuğu bisikletle yapmak ise en güzeli… Fakat her yere bisikletle gidebilmek mümkün değil. O nedenle hem İstanbul'u iyi bilen hem de bisiklet tutkunu blogger Mustafa Aslan'a net şekilde sordum: İstanbul'da bisikletle gidilip fotoğraf çekilebilecek en güzel 3 yer neresi?
Instagram'da en çok beğeni / like kazandıracak o noktaları Şehri Sev sitesini hazırlayan Mustafa anlatıyor…
1- Galata Kulesi
Şehrin tam ortasında böyle muhteşem bir şey yapı olmasına ne diyorsunuz? Hele ki, Galata Kulesi'ne çıkan o sokaklar. Portre fotoğraflarınız için muhteşem bir atmosfer. Bisikletinizle Karaköy'e geldikten sonra, eğer Yüksekkaldırım Yokuşu'nu tırmanmaya niyetiniz yoksa, Tünel'i kullanın. Çok yoğun olan saatler dışında, bisikletler herhangi bir sorun çıkarmıyor. Taksim çıkışının arkasındaki Sokak Kahvesi'nde bir bardak çay içtikten sonra yavaş yavaş aşağı inin. O köşeyi dönünce, işte kule karşınızda. Galata Kulesi'nin önünde her gün yüzlerce kişi fotoğraf çekiyor. Siz Kule'yi fotoğrafınızda tutarak, ondan biraz uzaklaşmayı deneyin; ona doğru bakan sokaklarda gezinin. Galata Kulesi'nin duvarları, bisikletinizin fotoğrafını çekmek için de çok güzel arka plan olacaktır. Deneyin.

nbsp;Instagram için en iyi fotoğraf noktaları
Galata Kulesi'nin duvarları, bisiklet fotoğrafları için iyi bir arka plan oluşturuyor.


nbsp;Instagram için en iyi fotoğraf noktaları


2- Cihangir
Güzel apartmanların arasından görünen Boğaz manzarasını seviyorsanız ve bir elinizde bisikletiniz sokak aralarında, merdivenlerde kaybolmaktan yana bir sıkıntınız yoksa Cihangir tam size göre. Her köşeyi döndüğünüzde Boğaz'ın başka güzel bir parçasıyla karşılaşıyorsunuz. Instagram'ı kedi fotoğrafları paylaşmak için kullanıyorsanız, Cihangir'de bol bol fotoğraf yakalayacağınızın garantisini veriyorum. Güzel insanların yaşadığı her yerde olduğu gibi, Cihangir'de de sokak hayvanları sizi görünce kaçmıyor. Sokaklarda fotoğraf çekerek dolaşırken kendinizi bir anda Fındıklı'da bulmanız işten bile değil. Hazır gelmişken, Boğaz Köprüsü'nden Tarihi Yarımada'ya kadar İstanbul'un en güzel manzarasına sahip bu noktadan birkaç fotoğraf almadan ayrılmayın.
3- Yıldız Korusu
Sadece fotoğraf çekmek için değil, gününüzü huzur içinde geçirmek için de harika bir yer Yıldız Korusu. Kapısından girdiğiniz anda şehrin gürültüsünün bir anda nasıl kesildiğine şaşırıyorsunuz. Yemyeşil ağaçlarla ve rengârenk çiçeklerle süslü bu koruda sincaplar sizinle birlikte geziniyorlar. Bisikletinizi girişe bağlayabilir ya da yukarı onunla tırmanabilirsiniz. Koru'nun yukarılarındaki Malta Köşkü'ne doğru ilerlerken hayvanları, heykelleri ve şehrin tam ortasındaki bu mini ormanı nasıl fotoğraflayacağınız tamamen size kalmış. Tepeye vardığınızda günbatımını yakalarsanız eğer, fotoğraf çekmeyi bırakın. Hiçbir kameranın yakalayamayacağı o muhteşem anı en küçük ayrıntısına kadar yaşayın. Biraz ötenizde hafifçe kızıla boyanan deniz, daha ilerisinde günün son ışıklarını alan Üsküdar. Bu güzel görüntünün tadını çıkarın. Eğer bisikletinizi beraberinizde yukarı taşıdıysanız, dönüşte yokuş aşağı keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.
İstanbul'da keşfedilmeyi ve fotoğraflanmayı bekleyen çok manzara var. Benim yakaladıklarım arasından en güzel üçünü seçmek bile o kadar zor oldu ki... İlk fırsatta bisikletinize atlayın ve şehri keşfe çıkın.

Mustafa Aslan kimdir?
Görsel iletişim tasarımcısı Mustafa, 22 yaşında. Şehri Sev isimli blogu hazırlıyor. Fotoğraf makinasını yanından hiç ayırmayan Mustafa'yı Sehrisev.com'dan takip edebilirsiniz.

Kadir Sönmez / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...