Motosiklet dehası Tarhan Telli: 'Bizimkisi bir aşk hikâyesi'

Motosiklet dehası Tarhan Telli: 'Bizimkisi bir aşk hikâyesi'

YAŞAM Haberleri

Tarhan Telli, Türk malı Chopper motosikletlerini Hollywood'a kadar sokmuş bir isim. Ama kariyeri kadar yaptığı "yıldırım nikahı" da filmleri aratmıyor.

BURCU ÇETİNKAYA ile "İYİ PAZARLAR" nbsp;


Tarhan Telli, 2005 yılında TT Custom Choppers'ı kurar. Türk malı Chopper motosikletler ile Türkiye'de ve dünyada markasını büyütür. Hatta bu markayı, 15 Ağustos'ta Türkiye'de gösterime girecek olan 'Cehennem Melekleri 3' filmine taşır. Dünyanın en büyük lobisini kırıp Hollywood stüdyolarına Türk malını sokmayı başarır. Hem de Sylvester Stallone'nin kullanacağı motordur bu… Başarılarıyla her zaman gurur duyduğum, çocukluk arkadaşım, 20 yıllık dostum Tarhan Telli ile yıldırım nikahıyla evlendiği sevgili eşi Aylin'le olan masalsı hikayesini konuştuk.
gt; nbsp;Aylin'le nasıl tanıştınız?
TT: Bundan 1 yıl önce Avusturya, Inssbruck'da kayak tatili yaparken tanıştık. Aylin de oradaydı. Pistte gördüğümde yanına gittim, yabancı zannettiğimden İngilizce konuştum. Bana "Neden Türkçe konuşmuyorsun?" diye çıkıştı. Şok oldum. Meğerse Aylin orada Avusturya'da yaşayan Türk bir ailenin kızıymış.
gt; TT'nin sözünü kesip, bir de Aylin'e soruyorum hikayeyi.
Aylin: Heyecanlıydım.
gt; Aylin'in heyecanı devam ediyor ve TT sözü alıyor.
TT: Aylin'in korkup, çekinmesi normal. Biri bir anda Türkçe konuşarak iletişime geçiyor. Sonra ben Aylin'e ilk görüştüğümüz günün ertesi günü, "seninle evlenmek istiyorum" dedim. O tabii bunu tuhaf karşıladı.
gt; nbsp;Aylin, düşünebilir miydin o zaman evleneceğinizi?
Aylin: Hayır. Anneme söyledim, evlenmek istediğini söyledim
TT: Annesi de kafayı yemiş herhalde demiş benim için.
gt; Sonra nasıl oldu peki tekrar görüşmeniz?
TT: İlk görüşmemizden sonra uzun zaman geçti. Ben evleneceğim diyordum, Aylin de ' Ne diyor bu!' diyordu. Yaklaşık 8 ay önce, Cehennem Melekleri filminin galası olmadan Türkiye'ye geldik, filmin yönetmeniyle beraber Reina'ya gittik. Orada bir baktım bir kız bana el sallıyor. Bu araya kadar Aylin'i hiç görmedim, konuşmadık, 1 sene geçti aradan.
Aylin: Korktum.
TT: Beni sosyal medyada, her yerden engelledi. Sonra aylar geçti ve karşılaştık. O el sallayan kızın Aylin olduğunu anladım. Hemen ertesi günü ona Instagram'dan istek gönderdim, kabul etti. Mesaj attım ve buluştuk. "Ben senle evleneceğim" dedim tekrar. 1 hafta sonra annesi geldi, annesini alıp anneme götürdük. Annem annesini çok sevdi. Bir hafta sonra da babası geliyordu maratonda koşmaya İstanbul'a. Babasıyla tanıştım ve hemen onu da aileme götürdüm. "Ben kızınızla evleneceğim, çok ciddiyim" dedim. Ben dediğim yaptım işte, evlendik.... (Gülüyor.)
nbsp;Motosiklet dehası Tarhan Telli: 'Bizimkisi bir aşk hikâyesi'


gt; Ailesi nasıl karşıladı? Şaşırmadılar mı bu kadar ani olmasına her şeyin?
TT: Babası buraya maratonda koşmaya gelmiş, ben "kızınızla hemen evleneceğim" diyorum. Tabii ki şaşırdılar. Aylin'in de haberi yok babasına evleneceğim dediğimden. Zaten aramızda hiç bir şey yok.
Aylin: Babam kim dediğinde, "bir arkadaşım" demiştim.
AYLİN 22 YAŞINDA nbsp;
gt; Kaç yaşındasın? Avusturya'da büyümüşsün, korkmadın mı bir anda Türkiye'ye gelmeye?
Aylin: 22 yaşındayım. Ben zaten Bursa'ya ERASMUS'la okumak için gelmiştim. Türkiye'yi çok seviyorum. Avusturya'da doğup büyüdüm ama kendimi hiç Avusturyalı gibi hissetmiyorum. Türkiye'de yaşamak istiyordum zaten ama Tarhan'la tanışınca tabi biraz çabuk oldu her şey.
gt; Peki ya kabul etmeseydi? nbsp;
TT: Aylin'le tanıştık bir gün sonra yemek yedik. Annesini gördüm sonra hemen anneme götürüyorum sizi dedim, kadının hiç bir şeyden haberi yok. Çiçekler aldı ve annemin yanına gittik. Bizim kaderimiz çizilmişti zaten. Bu adam bu kızı kayakta görecek ve evlenecek, olmadı İstanbul'da tekrar karşılaşacak ve evlenecek.
gt; Bu arada nikahınızı da ilk tanıştığınız yerde yaptınız değil mi?
TT: Nikahı da, aile içindeki düğünümüzü de ilk tanıştığımız yerde yaptık.
Aylin: Benim doğduğum yer Inssbruck. Kayak merkezi. Turistlerin ziyaret ettiği, her yeri dağ.
gt; Düğün ne zaman?
TT: Eylül'de planladık. Üzerine çalışıyoruz. Evlendik zaten ama arkadaşlar için düğünümüzü yapacağız.
...VE MOTOR SEVDASI
gt; Bozulanlar oldu mu? Nikah fotoğraflarını görüp de bizi niye çağırmadınız diyenler?
TT: Olmaz mı. Biz nikahı orada, Aylin'in ailesinin yanında kıymak istedik. Sanki insanları düğüne çağırmamışız gibi, ne telefonlar geldi.
gt; Motosikletle arası nasıl Aylin'in?
TT: Çok komik... Maymunum oldu, iguanam oldu, pitbull köpeklerim var ve Allah karşıma öyle bir eş verdi ki örümceği görünce kendinden geçiyor. Polenezköy'de çiftlikte kalıyoruz annemle elimizde sopalar Aylin gelmeden örümcekleri temizliyoruz .
Aylin: Motosiklete hayatımda ilk kez Tarhan'la bindim. Daha önce hiç binmemiştim. Çok güzel ve çok sevdim . Özgürlük hissi var.
gt; Peki maymun vardı evinizde, o nerede?
TT: Maymunu verdik. Dogo Argentino köpekler vardı onları verdik. Pitbulllar kaldı bir tek.
Aylin: Pitbulllarla aram iyi ama bazen korkuyorum.
gt; Hayat değişik değil mi?
TT: Hayat o kadar güzel ki. Eskiden "İguana, maymun sevmeyen biri benimle evlenmesin" derdim. Aylin örümcekten korkuyor... (Gülüyor)
Aylin: Ben de "hayatta hayvanlarla aynı çatı altında kalmam." diyordum. Dövmelere kızıyordum, kocamın bir sürü dövmesi var.
TT: Ben Aylin'i gördüğümde ve evlenmek istediğimde uzun bir süre kader bizi birleştirmedi. Ama sonra da hayatımda 5-6 yıldır gitmediğim Reina'ya o gün Cehennem Melekleri filminin yönetmenini götürmek için gitmek zorunda kaldım. Aylin zaten Türkiye'de yaşamıyor ve o gün orada beni görüyor tekrardan. Annesinin İstanbul'da olması da aynı şekilde. Annesini hiç bir şeyden haberi yokken, elinde çiçekle annemin yanına götürdüm.
gt; Sen kız tarafına kendini istettirdin yani? nbsp;
Aylin: Pasta da aldırdı.
TT: Çiçek, pasta alıp annesiyle annemin yanına gittik. Annelerimiz de abla kardeş gibi oldu. Kaderde yazılmış, kısmet işte. Çok sevdi annelerimiz de birbirlerini. Sonra babanı gelişi keza aynı.
gt; Sormadı mı baba peki, sen kimsin oğlum, ne iş yaparsın, necisin diye?
Aylin: Her şeyi kendisi anlattı zaten babam sormadan. İşini gösterdi, TT kataloğunu gösterdi.
TT: Babası annesini aramış, "Bu adam ne istediğini biliyor. Ayakları yere basıyor" demiş.
gt; Alıştın mı Türkiye'deki yeni hayatına peki?
Aylin: Biraz stresli bir hayat. Avusturya'da ben çok sakin bir hayat yaşıyordum. Spora gidiyordum, erken uyuyordum, ders çalışıyordum. Kız kardeşimle birlikte bir evde kalıyorduk. Şimdi de hiç canım sıkılmıyor burada. Çok eğlenceli hayat. Tarhan'ın arkadaşlarının hepsini çok seviyorum. Hepsi çok iyi. Tarhan yanımda olduğu sürece mutluyum zaten.
gt; Ayrı kaldığınız oldu mu seyahat sebebi ile?
Aylin: Evet iki kere 10 gün. Uyuyordum hep.
gt; Çocuk istiyor musunuz?
TT: 5 tane inşallah. Bir sene biraz gezelim, sonra da hemen çocukları istiyoruz inşallah.
gt; Okul ne oldu Aylin?
Aylin: Buraya yatay geçiş yapacağım. İngilizce ve Rusça okuyordum.
gt; Mutlu musunuz?
TT: Mutluyum. Böyle bir şekilde evlenmeyi hayal ediyordum zaten. Film gibi bir hikaye işte. Mutluyuz...
gt; Evinde bir inşaat başlamış, daha sakin bir dekorasyon için. Sosyal medyadan da tüm arkadaşların "bunu ancak TT'ye Aylin yaptırabilirdi, tebrikler" gibi yorumlar okudum. Öyle mi oldu?
TT: Ev siyahtı, şimdi beyaz oluyor. Her şeyi baştan yapıyoruz.
Aylin: Ben söylemedim, özellikle TT'nin sormasını bekledim.
gt; Annen çok mutludur sanırım bu duruma?
TT: Annem Aylin'e çok mutlu. Aylin'ci oldu hepsi.
Aylin: Benimkiler de Tarhan'cı oldu.
gt; Aslen nerelisiniz?
TT: Mardin Mazıdağlıyız biz. Biz dağdan inmeyiz yani.
Aylin: Ben de dağdan inmeyim. Biz de Erzincanlıyız.
BİRAZ DA İŞ KONUŞALIM
gt; Hep evlilik konuştuk ama senin için bir başka dönüm noktası daha, fabrika açıyorsun...
Hayatımın en yoğun sürecinin içerisindeyim. 30 Ağustos'ta fabrikamızı açmayı planlıyoruz. Evlendim. Evi inşa ediyoruz. 3800 metrekare kapalı alan üzerinde kuruluyor. Fabrikamızı kuran değerli dostum Sinan Büyükay Mercedes'in ve Audi'nin parçalarını Türkiye'de üreten bir fabrikatördür, sanayicidir.
gt; nbsp;Kaç adet üretim olacak?
Şu anda Mecidiyeköy'e aldığımız kapasite raporu; 300, fabrika da 10-15 bin olacak. Şu anda bu sayıyı üretmek istemiyorum, yavaş yavaş, temkinli bir şekilde markamızı dünya platformuna taşıyacağız. Yarı yarıya yurt dışına satış yapıyorduk. Son dönemde yurt içi yüzde 20 yurt dışı yüzde 80 oldu. Bizde Türk malı diye insanlar almıyor, Katar'da, Fransa'da, başka ülkelerde Türk malı diye alıyorlar. İlginç işte.
Son not olarak bir "Maşallah" ekleyeyim....
Motosiklet dehası Tarhan Telli: 'Bizimkisi bir aşk hikâyesi'

YÖNETMEN DE ŞAŞTI KALDI...
"Cehennem Melekleri filminin çekimlerinde yönetmeni olsun, oyuncular olsun güzel dostluklar kurdun. Onlar şaşırmadı mı pat diye evlenmene?" diye sorduğumuz Tarhan Telli: "Yönetmeni söylediğim gibi kısa bir zaman önce buradaydı. 'Sen kafayı mı yedin?, Nereden çıktı? Ben niye bilmiyorum?' dedi. Jason tebrik mesajı attı. Sylvester görmemiş olabilir."





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...