Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Edirne'de nehir suları Lozan Caddesi'ne ulaştı

/ Kaynak: İHA
Edirne'de nehir suları Lozan Caddesi'ne ulaştı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bulgaristan'da yaşanan şiddetli yağmur ve kar yağışının ardından Meriç ve Tunca Nehirleri'nin suları, Lozan Caddesi'ne kadar ulaştı.

Edirne, aynı yıl içerisinde 3'üncü kez sel ve su taşkını tehdidi ile karşı karşıya. Komşu ülke Bulgaristan'da yaşanan şiddetli yağmur ve kar yağışının ardından Meriç ve Tunca Nehirleri'nin su debileri tekrar riskli seviyelere ulaştı. Türkiye ile Yunanistan'ı, Karaağaç Mahallesi ile Edirne kent merkezini karayolu ile birbirine bağlayan tarihi Lozan Caddesi, Meriç Nehri'nin, nehir yatağından taşmasının ardından suyla kaplanmaya başladı. Uluslararası yol statüsünde bulunan tarihi caddenin büyük bir bölümü nehir sularının altında kalırken, ulaşım güçlükle sağlandı.


TARİHİ KÖPRÜLER HALA KAPALI TUTULUYOR
DSİ 11. Bölge Müdürlüğü resmi sitesinden edinilen bilgilere göre, Değirmenyeni ölçüm istasyonunda Tunca Nehri'nin su debisi 185 metreküp/saniye, Kirişhane ölçüm istasyonunda Meriç Nehri'nin su debisi bin 356 metreküp/saniye, Ivoylovgrad ölçüm istasyonunda Arda Nehri ise 470 metreküp/saniye olarak ölçüldüğü görüldü. Tunca Köprüsü'nün gözleri ise neredeyse tamamen kapandı. Tunca Nehri yatağından taşan nehir suları, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nı sular altında bırakırken, tarihi Kanuni, Fatih, Yalnızgöz ve Saraçhane köprüleri de yaya ve araç trafiğine hala kapalı tutuluyor.
Tunca ve Meriç Nehirleri'nin, nehir yataklarından taşarak bölgeye yayılımı devam ederken, çok sayıda tarım arazisi ve sosyal tesisler sel ve su taşkını tehdidi ile karşı karşıya. Bölgede bulunan özel işletmelerde çalışan Edirneli vatandaşlarda, sabah iş yerlerine gitmekte güçlük yaşadıklarını belirterek yaya olarak ulaşımın mümkün olmadığını söyledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...