Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Edirne'de Afganistan uyruklu 4 kişi tutuklandı

Edirne'de Afganistan uyruklu 4 kişi tutuklandı

YAŞAM Haberleri

Pakistan uyruklu genci rehin alarak ailesinden 20 bin dolar fidye isteyen Afganistan uyruklu 4 kişi tutuklandı.

Tacirlerinin kaçırdıkları Pakistan uyruklu kaçağı tutukları evde işkence görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Afganlı grup Abid Aptulrehman'ın kafasına sopayla vurup ayakları ile basıyor.

Pakistan'dan Türkiye'ye gelen 20 yaşındaki Abid Aptulrehman, Edirne'de kendisini yasadışı yollardan Yunanistan'a götürmeleri için 5 Afgan uyruklu kaçakçı ile anlaştı. İnsan tacirleri, Pakistanlı genci Edirne Mithatpaşa Mahallesi'ndeki kiraladıkları apartmanın giriş katındaki daireye götürdü. Yunanistan'a geçme hayali kuran Pakistanlı Aptulrehman, kaçakçılar tarafından evin tuvaletine götürerek ellerinden ve ayaklarından bağladı. Ardından da kafasına sopa ile vurup ayakları ile basarak yaptıkları işkenceyi cep telefonu ile görüntülediler. Ardından da bu görüntüleri İnternet aracılığı ile ailesine gönderip 20 bin dolar fidye istediler.  

Çocuklarının hayatından endişe eden Pakistanlı aile kendilerine gönderilen görüntüleri ülkelerinde polise teslim ettiler. Pakistan polisi de Türkiye Büyükelçililiği aracılığı ile görüntüleri İstanbul polisine iletti. İstanbul polisinin çalışması sonucu yurtdışına gitme hayali kurarken Afganlı fidyeci grubun eline düşen gencin Edirne'de bir evde tutulduğu saptadı. İstanbul ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu Edirne'de kiraladıkları evde yurtdışına gitmek isteyen kaçakların kaçışını organize eden ve bazılarının paralarını zorla aldığı belirlenen grup takibe alındı. Polis, Afganlı grubun evde olduğu sırada dün öğle saatlerinde baskın düzenledi. Operasyonda evde bulunan 5 Afgan insan ticari gözaltına alındı. Evin tuvaletinde elleri ve ayakları bağlı olarak tutulan Pakistanlı 20 yaşındaki Abid Aptulrehman da kurtarıldı. Polis ayrıca evde yaptığı aramada 4 içimlik fişek şeklinde uyuşturucu madde buldu.

Gözaltına alınan 5 Afganistanlıdan biri emniyetteki sorgusunun ardından serbest kaldı. 30 yaşında M.E. aynı yaştaki V. M. ile 25 yaşındaki Z.H. ile 25 yaşındaki T.K., haklarında fidye istemek, cebir tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili 5 Afgan şüpheli de aranıyor.

HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

Kaçırıldıktan sonra 20 gün evin tuvaletinde tutulup, aç susuz bırakılan ve işkence gördüğü için sağlık sorunları yaşayan Pakistanlı Abid Aptulrehman'ın Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Hastanede gazetecilerle görüşen ve Pakistan'dan Edirne'ye tatil için geldiğini kentte tanıştığı Afganistan uyruklu kişilerle arkadaş olduktan sonra evlerinde kalmaya bağladığını anlatan Abid Aptulrehman'ın, "Beni evin tuvaletine kapatarak ellerimi, ayaklarımı ve ağzımı bağlayıp dövdüler. Gün içinde çok az ekmek ve su veriyorlardı. Yere yatırıp beni dövüp videoya çektikten sonra internet üzerinden aileme gönderip 20 bin dolar istediler. Bu parayı ailem göndermezse beni ölümle tehdit ettiler. Çok korkmuştum. Bu durum günlerce devam etti. Ellerindeki sopayla her yerime vurdular. Kafama basıp ses çıkarmamam için ağzımı kapatıyorlardı. Ailem görüntüleri Pakistan polisine polis ise Türkiye'de polislerle temasa geçip beni bulmuşlar. Yaşadığıma inanamıyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...