Samsun'da kuduz karantinası! 15 köpek itlaf edildi

Samsun'da kuduz karantinası! 15 köpek itlaf edildi

YAŞAM Haberleri

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kuduz vakası görülen bir mahalle karantinaya alındı.

Yürükçal Mahallesi'nde yaklaşık bir hafta önce köpeği tarafından ısırılan Sebahat Arslan (45), bir süre sonra ölen köpeğin yapılan tahlilinde kuduz olduğunun anlaşılması üzerine hastanede tedavi altına alındı.

Kuduz vakası üzerine mahalle, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce karantinaya alındı, mahalledeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara kuduz aşısı yapıldı. Bölgedeki vatandaşlara, okullarda da öğrencilere kuduzla ilgili bilgilendirme çalışması başlatıldı.

Belediye ekipleri de kuduz köpekle temasta bulunduğu belirlenen 12'si sahipli 15 köpeği İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararınca toplayarak itlaf etti.

Kuduzun yabani hayvandan sahipli köpeğe bulaşmış olabileceğini bildiren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kuduz vakası görülmesi nedeniyle mahallenin karantinaya alındığını, ilçeye 3 ay küçükbaş, 6 ay da büyükbaş hayvan girişinin yasaklandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...