Meteoroloji'den kritik uyarı, serin havalar geliyor!

/ Kaynak: İHA
Meteoroloji'den kritik uyarı, serin havalar geliyor!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Metoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz Bölgesi'nin hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu.

Metoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, “Bölgede devam etmekte olan güneşli ve yağışsız günlerin, hafta sonundan itibaren yerini Karadeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havaya bırakacağı tahmin ediliyor. Cumartesi günü bölgenin kıyı kesimlerinde aralıklarla hafif başlayacak yağışların Pazar günü de bölgenin kuzey kesimlerinde devam ettikten sonra Pazartesi günü bölge geneline yayılması ve önümüzdeki hafta aralıklarla bölge genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta beklenen yağışların Kastamonu ve Sinop çevrelerinde Pazartesi günü yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların sıcaklıkların düşmesi ile beraber gece saatlerinde bölgede yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Cuma günü; Samsun, Çorum ve Kastamonu'da 17, Ordu ve Tokat'ta 18, Amasya'da 19 derece beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu hızla soğuyarak (kıyı bölgelerde 3-5, iç bölgelerde 6-9 derece) hafta başında Çorum'da 9, Kastamonu'da 8, Tokat'ta 10 ve Amasya'da 11 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor" denildi. Meteoroloji yetkilileri havanın hızla soğuması ve görülecek yağışlar nedeniyle, vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...