Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vatandaşın ihbarı yüzlerce öğrenciyi kurtardı

Vatandaşın ihbarı yüzlerce öğrenciyi kurtardı

YAŞAM Haberleri

Polisin her gün yüzlerce öğrencinin geçtiği bir okulun yanındaki merdivenlerde yaptığı aramada, çok sayıda bomba, patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirdi.

İl Valisi Mustafa Tutulmaz, bombaların yüzlerce öğrencinin hareket ettiği yerde stoklandığını belirterek, “Allah korudu ki herhangi bir patlama olmadı” dedi. 
Teröristlerin dün bir türbede gizledikleri çok sayıda mühimmatı bulan Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün de ihbar üzerine merkez Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir okulun yanındaki merdivenlerde arama yaptı. Yapılan aramada, her gün yüzlerce öğrencinin bir arada geçtiği merdivenlerin altına gizlenmiş vaziyette çok sayıda bomba, el yapımı patlayıcı, silah ve mühimmat bulundu. İl Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda konuşan Tutulmaz, Siirtli vatandaşların hiçbir zaman terör örgütünün faaliyetlerine izin vermediğini belirterek, her zaman devletin ve güvenlik güçlerinin yanında olduklarını kaydetti. Siirtli vatandaşların büyük bir desteği dün ve bugün terör örgütüne ait malzemelerin ele geçirildiğine dikkat çeken Tutulmaz, “Bu tür çalışmaların devamının gelmesini bekliyoruz. Biz biliyoruz ki ülkemizin ve bölgemizin huzuru ve özellikle ilimizin huzuru için vatandaşların güvenlik güçleriyle işbirliği olmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.


“ÖĞRENCİLERİ ALLAH KORUDU”
Ele geçirilen bomba ve silahların “barış” isteyen malum grubun "sözde barış” aletleri olduğuna işaret eden Tutulmaz, şunları kaydetti: 
“Bunlarla barış geleceğini umuyorlar herhalde. Her ortamda hendek kazarak, silah depolayarak, patlayıcı patlatarak, huzurun ve barışın geleceğin umuyorlar. Bunları kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Yine aynı şekilde silahların bulunduğu yerler de çok önemlidir. Dünkü cami ve mezarlıktaydı, bugün de maalesef okulun hemen yan tarafından her gün yüzlerce öğrencinin hareket ettiği yerde stoklanmıştı. Allah korudu ki herhangi bir patlama olmadı. Patlama olsaydı zarar görecek olan kişiler öncelikle öğrenciler ve çocuklarımızdı ve halktı.”


"ÖRGÜT ÜYELERİ EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI"
Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan ise, mühimmatların patlamaya hazır olduğunu ve büyük bir yeri çok rahatlıkla tahrip edecek güçte olduğunu vurguladı. Özkan, aramada, 5 Kaleşnikof marka tüfek, 5 savunma tipi el bombası, 5 kilogram C4 patlayıcı, 2 adet 12 kilogramlık tüp içerisinde patlamaya hazır amonyum nitrat, 21 top 100 metrelik 2x0,75 mm kablo, Kaleşnikof tüfeklere ait 12 adet şarjör ve 359 adet fişek ve 128 kilogram “anfo” diye tabir edilen patlayıcının ele geçirildiğini vurguladı. Özkan, “Özellikle bu silahlar eski olmakla birlikte bir bakımdan geçirilmiş ve eylem yapılmaya hazır hale getirilmiş. Dün 15 tane roket, Bixi ve Kanas silahları ve bunlara ait mermiler bulunmuştu. Bugün de çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu da örgütün nasıl bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...