Nusaybin'deki hendekler yaşamı felç etti

/ Kaynak: AA
Nusaybin'deki hendekler yaşamı felç etti

YAŞAM Haberleri  / AA

Mağduriyet yaşayan ve terör saldırılarından rahatsızlık duyan bazı aileler, evlerini terk etmek zorunda kalıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan 200'ü aşkın hendek, kurulan barikatlar ve güvenlik güçlerine karşı kamufle amaçlı asılan brandalar, yaşamı adeta felç etti.
İlçede Abdulkadir Paşa, Yenişehir, Fırat ve Dicle mahallelerinde PKK'lı teröristlerce kazılan hendek ve kurulan barikatlar, vatandaşların günlük yaşamını sekteye uğrattı.
Söz konusu mahallelerde cadde ve sokaklarda araç giriş çıkışları yapılamıyor, çöpler düzenli bir şekilde toplanamıyor, ambulanslar hasta alamıyor.
Olası terör saldırılarından endişe duyan aileler, çocuklarını kendileri okula götürüyor.
Mahalle sakinleri, hendek ve barikatlarla ulaşıma kapatılan cadde ve sokaklara yangın veya acil vaka olması halinde itfaiye ve ambulans araçlarının geçiş yapamayacak olmasından tedirgin.
Bazı aileler, yaşlı hastalarını ulaşım sıkıntısı nedeniyle hastaneye götüremiyor.
Vatandaşlar, yaşamlarını hiçe sayan, eylemlerini mahalle ve sokaklara taşıyarak kendilerini mağdur eden teröristlere tepkili.
- Mahallelerde göç başladı
Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı.
Bazı aileler, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla ilçede daha güvenli mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleşirken, bazıları ise ilçe dışına göç etti.
Vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasına yönelik ilçenin teröristlerden temizlenmesi, yaşamı akamete uğratan barikat ve hendeklerin kaldırılması için güvenlik güçlerince yasal çerçevede operasyonlar gerçekleştiriliyor.
- Vatandaşlar mağdur
Vatandaşlardan S.A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Çağ Çağ Caddesi'nde aracıyla seyir halindeyken yol kesen terör örgütü mensuplarınca aracının kontak anahtarının gasbedildiğini belirtti.
Sonrasında güvenlik güçlerince bölgede operasyon yapıldığını ifade eden S.A, yaşadığı olaydan dolayı büyük sıkıntı çektiğini, artık bu tür mağduriyetler yaşamak istemediklerini dile getirdi.
E.K ise ilçede 4 mahallede hendek ve barikatlar olduğunu, bu durumdan dolayı özellikle hasta ve yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı.
Ambulans da dahil hiçbir aracın cadde ve sokaklara giriş yapamadığını kaydeden E.K, mağduriyetlerinin büyük olduğunu sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...