Artvin'de sel faciası: 3 ölü

Artvin'de sel faciası: 3 ölü

YAŞAM Haberleri

Artvin'de son 2 gün boyunca etkili olan şiddetli yağış Borçka ve Murgul ilçelerinde büyük hasara yol açarken, 2 kişi hayatını kaybetti.

Artvin'de son 2 gün boyunca etkili olan şiddetli yağış Borçka ve Murgul ilçelerinde büyük hasara yol açarken, 2 kişi sel ve yağışa bağlı oluşan heyelan sebebiyle hayatını kaybetti. Önceki gün 3 yaşında küçük bir kız çocuğunun ölümünden sonra dün de Borkça ilçesinde Kamil Kara (74), evinin önünde bulunduğu sırada heyelan altında kalarak can verdi. Artvin Valisi Kemal Cirit 7 vatandaşında yaralı olduğunu açıklarken, “Yaralı vatandaşlarımızın ayakta tedavisi gerçekleştirildi. Şu ana kadarki yağış nedeniyle metrekareye 180 mililitrelik yağış gerçekleşti. Borçka ve Murgul ilçemiz aşırı etkilendi. Bu ilçelerimizde eğitime 2 gün ara verdik. Borçka ve Murgul arasında karayolu trafiği tamamen durdu. Hopa ile Borçka arasında da ciddi bir sıkıntı yaşamaktayız. Vatandaşlarımızın mümkün oldukça trafiğe çıkmamalarını istiyorum” diye konuştu. Yağışlar nedeni ile taşan Çoruh Irmağı'nın suları Borçka şehir merkezinde ciddi hasarlar oluşturdu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...