Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

YAŞAM Haberleri

Marmara Denizi'nde saat 17.45'te 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi.

Marmara Denizi'nde saat 17.45'te 4.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssü, İstanbul'un 25 kilometre güneybatısı. Sarsıntı, İstanbul başta olmak üzere Marmara Denizi'ne kıyısı olan kentlerde de hissedildi. Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bakırköy ve Zeytinburnu İstanbul'da sarsıntının en fazla hissedildiği ilçeler oldu.

İlk belirlemelere göre, deprem can ya da mal kaybına yol açmadı. Deprem sonrası bilgi almak isteyenler, Kandilli ve AFAD'ın internet sitelerinin çökmesine neden oldu.

AFAD, İstanbul'un yanı sıra çevre il ve ilçedeki birimlerle irtibat kurularak herhangi bir olumsuzluk olup olmadığının araştırıldığını bildirdi.

İSTANBUL'DA 2 DEPREM DAHA

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından, iki deprem daha meydana geldi.


Saat 18.36'da yerin 8.45 kilometre derinliğinde, 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelirken, üçüncü deprem ise saat 19.04'te 3.4 büyüklüğünde gerçekleşti.


Marmara Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

İSTANBULLULAR 4.2'LİK DEPREMİ HİSSETMEDİ 

İstanbullular, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremi hissetmedi. Çok kısa süren depremin daha çok yüksek katlı binalarda hissedildiği öğrenildi. 

Akşam iş çıkışına denk gelen ve kısa süren deprem İstanbullular'ın büyük bir bölümü tarafından hissedilmedi. Depremi ağırlıklı olarak yüksek katlı binalarda ve Adalar ilçesinde oturanların hissettiği öğrenildi. 

"TESPİT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

İlk belirlemelere göre, deprem can ya da mal kaybına yol açmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlk bilgilere göre, herhangi can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bu konudaki tespit çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...