Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

Düzenleyen:
Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı geldi

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ülkede etkili olacak. Çarşambadan itibaren sıcaklıklar 8-15 derece azalacak. Pek çok kent yeni yılı karla karşılayacak. İstanbul'da çarşamba günü başlayacak kar yağışı cumartesi gününe kadar devam edecek. İstanbul başta olmak üzere Marmara son 10 yılın en büyük karını alacak.

Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının bugün yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. Ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının yarın, Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. 
 
Yılbaşında yoğunlaşacak
 
Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının, yılbaşı günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğunlaşması tahmin ediliyor.
 
METEOROLOJİ'DEN SON AÇIKLAMA

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışlarının beklendiği belirtilerek 31 Aralık Perşembe günü kar yağışlarının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği ifade edildi.
 
BU AKŞAM SOĞUK HAVA GELİYOR
 
Meteoroloji’den yapılan açıklamada son değerlendirmelere göre; yurdun bugün akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği açıklandı. Hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri olacağı belirtilen açıklamada salı günü için "Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor" denildi. Çarşamba günü yurdun kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği ifade edildi.
 
YURT GENELİ YENİ YILA ’KAR’LA GİRECEK  
 
Yılın son günü yani yeni yılın kutlanacağı 31 Aralık Perşembe günü İstanbul ve yurdun birçok ilinde kar yağışının beklendiği belirtilen açıklamada "Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir" denildi.
 
İSTANBUL’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR 
 
Meteoroloji ayrıca hafta sonuna ilişkin yaptığı hava tahmininde şu bilgilere yer verdi: "Cuma; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir."
 
YARINDAN İTİBAREN 8-15 DERECE AZALACAK
 
Hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren yurt genelinde 8-15 derece azalacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklama, şöyle sürdürüldü: "İstanbul’da Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir. Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı beklenmektedir.
 
Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülkemiz genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Ülkemizde beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...