Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocaeli Valiliği’nin hesabını çalıp, okulları tatil ettiler

Düzenleyen:
Kocaeli Valiliği’nin hesabını çalıp, okulları tatil ettiler

YAŞAM Haberleri

Kocaeli Valiliği’nin resmi Twitter hesabı hacklendi. Ele geçirilen hesaptan okulların tatil olduğu yönünde tweet atıldı.

Kocaeli Valiliği’ne ait resmi Twitter hesabı ele geçirildi. Akşam saatlerinde hesabın çalınmasının ardından Kocaeli Valiliği’ne ait resmi hesaptan saat 21.48’de "Buzlanmalar ve oluşturabileceği tehlikeler nedeniyle, 04.01.2016 Pazartesi günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" şeklinde tweet atıldı. Sosyal medyada Kocaeli Valiliği’nin resmi hesabından yapılan açıklamayı gören öğrenciler adeta bayram ederken, bazı okullar da öğrenci velilerine okulların tatil olduğu yönünde mesaj attı.
Kocaeli Valiliği’nin hesabını çalıp, okulları tatil ettiler

Kocaeli Valiliği’nin resmi hesabından atılan bu tweetin üzerinde yaklaşık 1 saat geçmesinin ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kişisel hesabından atılan başka bir tweet ise gerçeği ortaya çıkardı. Vali Güzeloğlu’nun kişisel hesabından, "Valiliğimiz web sitesi ve resmi Twitter hesaplarına yapılan siber saldırılarla sahte tatil bildirimleri yapılmıştır. Dikkate almayınız" şeklinde tweet atıldı.
Kocaeli Valiliği’nin hesabını çalıp, okulları tatil ettiler

Kocaeli Valiliği Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkililerinin çalınan hesabı geri almak için çalıştıkları öğrenilirken, Kocaeli Valiliği’ne ait resmi Twitter adresinin kim ya da kimler tarafından çalındığı ise henüz belirlenemedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...