Teknedeki sürpriz misafir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Teknedeki sürpriz misafir

YAŞAM Haberleri  / AA

Kuşadası ilçesinde yat limanındaki tekneye çıkan Akdeniz foku, çevredekilerin ilgisini çekti.

İlçedeki yat limanında bağlı bulunan "Özder Kaptan" isimli tekneye gelen sahipleri, teknenin içinde Akdeniz fokunun yattığını görünce durumu yetkililere bildirdi. Limana gelen Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD), AKUT ve Su Altı Araştırmaları Derneği ile Akdeniz Foku Araştırma Kurumu yetkilileri teknede incelemede bulundu. Foku gören ilçe sakinleri de cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Yetkililerin incelemesinin ardında fok, açık denize çıkarılarak, yuvalandığı bölgeye salındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede 3 fok olduğunu tahmin ettiklerini, fokun tekneye nasıl ve neden çıktığının belli olmadığını söyledi.

Teknedeki sürpriz misafir
Sürücü, "Özellikle Kuşadası doğal botanik park dediğimiz alanın altında bunların yuvaları var. bugüne kadar hiçbir ilgili kuruma bunu anlatamamıştık. Bugün ortaya çıkan fok Kuşadası'nda bir fok olduğunu ve gerçeği anlatıyor. Kuşadası Setur Marina'nın içerisine gelen fok, bir süre yüzdükten sonra yat limanında bağlı bulunan bir teknenin içerisine çıktı" dedi.

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Kurumu Ozan Veryeri de özellikle kış döneminde yavru Akdeniz foklarının soğuk hava şartları nedeniyle annelerinden koptuğunu söyledi.

Teknedeki sürpriz misafir
Veryeri, teknedeki fokun 1 yaşından büyük olduğunu belirterek, "Fokun sağlık durumunda bir terslik tespit edilemediği için doğal ortamına salmak üzere harekete geçtik. Biz bu ve buna benzer durumları izleme kararı almış bir derneğiz" diye konuştu.
Teknedeki sürpriz misafir

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...