Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalova'da katliam! Tilki ve köpekleri zehirlediler

Düzenleyen:
Yalova'da katliam! Tilki ve köpekleri zehirlediler

YAŞAM Haberleri

Yalova'nın Paşakent Mahallesi'nde aralarında kedi, köpek ve tilkinin bulunduğu çok sayıda hayvan, zehirli mama verilerek telef edildi.

Yalova'nın Paşakent Mahallesi'nde aralarında kedi, köpek ve tilkinin bulunduğu çok sayıda hayvan, zehirli mama verilerek telef edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki gösterdi.

TİLKİ, KEDİ VE SOKAK KÖPEKLERİNİ ZEHİRLİ MAMAYLA TELEF ETTİLER

Paşakent Mahallesi'nde, çok sayıda sokak köpeğinin yanı sıra tilki ve kedi, içine zehir konulan yiyeceklerin verilmesi nedeniyle telef oldu. Mahalle sakinleri olaya tepki gösterdi.

Yalova'da katliam! Tilki ve köpekleri zehirlediler

"SAĞLIKSIZ HASTA KÖPEKLERİ BIRAKIYORLAR"

Muhtar Nihat Turhan, mahallenin ormanla iç içe bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, "Çevre illerden, köylerden buraya sürekli köpek bırakılıyor. Bazılarına biz baktık, bir kısmını belediyeye gönderdik. Sağlıksız hasta köpekleri bırakıyorlar. Pet-shoptan hayvanları alıyorlar sokağa atıyorlar.

Yalova'da katliam! Tilki ve köpekleri zehirlediler

"BUNU YAPAN ADAM DA İNŞALLAH AYNI ŞEKİLDE ÖLÜR"

Zehirleyen insanlar bu hayvanları ölürken görse bunu yapmaz. Kan kusa kusa ölüyorlar. Bunu yapan adam da inşallah aynı şekilde ölür" dedi.

"GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILSA DA ÇOK AZ HAYVAN KURTARILDI"

Olay sonrası mahalleye gelen hayvansever Uğurcan Kalkan ise hayvanların zehirlenmesinin insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, "Durumunu tespit ederek Orman Su İşleri Bakanlığı ve Yalova Belediyesi'ne bilgi verildi. Gerekli çalışma yapıldı ama çok az hayvan kurtarıldı. Eğitimle başlıyor bu işler. Hayvanlara merhamet etmeyen insanlara da merhamet etmez diyoruz. Bununla ilgili kanunların değişmesini istiyoruz. Para cezası değil, cezaevine girecek şekilde ceza uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

"DAĞDAN İNEN HAYVAN DA YEMİŞ ZEHİRLENMİŞ"

Mahalle sakini Fatma Engin ise dün gece tavuk etine zehir katılarak mamaların mahallenin çeşitli noktalarına bırakıldığını öne sürdü. Engin, "Mahalleyi zehirli mamayla gezmiş boydan boya. Dağdan inen hayvan da yemiş zehirlenmiş.

"KÖPEKLERİN HEPSİ BAKIMI YAPILMIŞ KÜPELİ HAYVANLAR"

Zehirlenenler arasında çakal var, köpekler var, kediler var, tilkiler var. Köpeklerin hepsi bakımı yapılmış küpeli hayvanlar. Tasmaları, sahipleri olan hayvanlar var. Hepsini katletmişler, öldürmüşler hayvanların. Resmen katliam yapmışlar. Net bilgimiz yok ama çok sayıda hayvan öldü.

"BURADA KİM VARSA BİR CANİ ARAMIZDA YAŞIYOR, KATİL"

2 araba geldi toplamaya. Burada kim varsa bir cani aramızda yaşıyor, katil. Torba torba zehirli mamaları vermiş. Biz dağ başında yaşıyoruz bu hayvanlara ihtiyacımız var. Köpeklerimiz olmazsa dağdan hayvanlar inebilir" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...