567 bin Euroluk balık

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
567 bin Euroluk balık

Yaşam Haberleri  / İHA

Japon balıkçılar tarafından avlanan mavi yüzgeçli bir orkinos balığı, Tokyo'daki Tsukiji balık pazarında açık arttırmayla tam 567 bin Euro'ya satıldı.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için çevreciler tarafından avlanılmasına karşı çıkılan mavi yüzgeçli orkinos balığı buna rağmen Japon balıkçıları tarafından tutuluyor. Ülkede balık pazarlarında büyük rağbet gören ve fahiş fiyatlara alıcı bulan mavi yüzgeçli orkinos balığı için son biçilen değer 56.49 milyon Japon Yeni yani 567 bin Euro oldu. Sushi-Zanmai adlı balık restoranının sahibi olan Kiyoshi Kimura adlı işletmeci, Japon balıkçıların yakaladığı 269 kilogramlık mavi yüzgeçli orkinos için Tokyo'daki Tsukiji balık pazarında açık arttırmada 567 bin Euro verdi ve balığı satın aldı. Özellikle suşi mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan mavi yüzgeçli orkinos balıkları Kuzey Atlantik Denizi, Akdeniz ve Meksika Körfezi'nde sıkça avlanıyor. Ancak son yıllardaki aşırı avlanma nedeniyle balığın nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp; AB VE ABD AVLANILMASINA KARŞI nbsp;

nbsp; Avlanan mavi yüzgeçli orkinosların yüzde 60'ını ithal eden Japonya ve, bu balığı avlayarak büyük gelir elde eden Kanada ve bazı yoksul ülkeler çevrecilerin Avrupa Birliği ve ABD'nin tüm uyarılarına rağmen av yasağını reddediyor.

Yaşam
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...