Meteoroloji'den kritik uyarı! Pazara kadar...

Düzenleyen:
Meteoroloji'den kritik uyarı! Pazara kadar...

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, yurt genelinde özellikle de Marmara ve çevresinde zaman zaman şiddetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Marmara’nın güney ve doğusu, Trakya kesimi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir,Çankırı, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı bölgelerden itibaren düşen hava sıcaklıkları ve rüzgarla birlikte yer yer sağanak yağış da etkili oluyor. Pazar gününe kadar yağışın yurt genelinde etkili olması beklenirken, sıcaklıkta önemli bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor. Batı bölgelerde Çarşamba gününden itibaren hava açacak, yağışın doğu bölgeleri terk etmesi ise Pazar gününü bulabilir.

Yurdun genelinde hava sıcaklıkları 1-2 derece düştü. Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kısımları ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor. Sıcaklıklar ise, İstanbul'da 22, Ankara'da 24, İzmir'de 26 olarak ölçüldü.

 Tahminlere göre, yağış yarın yurdun büyük kesiminde etkili olacak. Güneydoğu'nun batısı dışında bütün bölgelerde yer yer gök gürültülü olmak üzere sağanak yağış görülecek. Termometler İstanbul ve Ankara'da 21, İzmir'de ise 24 dereceyi gösterecek.

 Perşembe günü ise yağışların doğu bölgelere kayacağı ifade ediliyor. İç Anadolu'nun ve Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun büyük kısmı ve Akdeniz'in doğusunda etkili olacak yağışların, gök gürültülü olacağı belirtiliyor. Batıda da hava açacak, birçok ilde parçalı bulutlu bir hava görünecek. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

 Cumartesi günü Doğu Anadolu'da devam edecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölgeyi terk etmesi, haftanın son günü de İç Ege ve Batı Akdeniz'de yoğunlukla görülmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...