Urfalı tantunici ve köfteci tankları böyle durdurdu!

Düzenleyen:
Urfalı tantunici ve köfteci tankları böyle durdurdu!

YAŞAM Haberleri

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) giriştiği darbe girişiminde, Şanlıurfalı olan tantunici ve köfteci vatandaşlar tankları nasıl durdurduklarını anlattı.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) giriştiği darbe girişiminde, Şanlıurfalı olan tantunici ve köfteci vatandaşlar tankları nasıl durdurduklarını anlattı.

Vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:

TAMİRCİDEN TÜYO: EGZOZLARINI KAPATIRSANIZ TANKLAR YÜRÜMEZ

"Biz olayı televizyonlardan duyduk. Ondan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sokaklara, meydanlara sahip çıkın' emriyle biz burda toplanarak arkadaşlarla birlikte hepimiz havalimanına doğru yola çıktık. Yoldayken tankların üzerlerimize doğru geldiğini görünce hızlı bir şekilde bütün halklarla birlikte önünü kesmeye çalıştık. Ondan sonra bir tamirci arkadaşın bize verdiği tüyoyla diyebileyim. Dedi ki, "Bu tankların egzozunu kapatırsak bu tanklar yürümez" dedi bize. Bunun üzerine biz de üzerimizdeki atletleri gömlekleri çıkartarak tankın egzozuna kapattık.

'BÜTÜN BUHAR İÇERİYE GİTMEYE BAŞLADI, BOĞULMA DURUMU OLDU ASKERLERİN'

Ondan sonra filtrelerine elbiselerimizi koyduk. Ve iki üç dakika geçmeden tanklar stop etmek zorunda kaldılar. Basın ekspress yolundaki 9-10 tane tank o şekilde durduruldu. Fiziki güçle yapılacak bir şey değildi. Bir akıl kullanmak gerekiyordu. O da tamirciden o aklı alınca öyle uyguladık. Önce önüne arabaları çekerek yavaşlattık. O yavaşlatma sıralarında egzozları kapatınca bütün buhar içeriye gitmeye başladı, boğulma durumu oldu askerlerin.

'KAPAKLARI AÇMAK ZORUNDA KALDILAR, ALIP POLİSE TESLİM ETTİK'

Ben egzozu kapattım bir baktım adam kontağı kapattı ondan sonra içeriye de duman gitmeye başladı. Kapakları açmak zorunda kaldılar. Ondan sonra tek tek hepsini aldık polise teslim ettik.

Burada bir abimizin arabası için "Bu burda kalsın, biz sana parasını veririz" deyip o çocuğu da ikna edip kimliğini verdi. Dedim "Kardeşim parasını ben vereceğim çek arabayı tankın önüne dedi. Ve çocuk da zaten çekmişti de korkuyodu. çocuk da tam yanaştırdı Hakikatten büyük bir örnek davranış gösterdi.

İlk Başakşehir'de benim bir tanıdığımdan telefon geldi Cumhurbaşkanımın yakınındaki birinden telefon geldi. Ben burada 10 gibi dönmeye başladım herkese bağırdım 'Kalkın vatan elden gidiyor, Başakşehir uyuma, vatanına sahip çık' diye kornayla döndüm arabayla sonra arabalar çoğaldı insanlar en sonra tabi Reis'in 'meydanlara sahip çıkın' emriyle birlikte bütün halk aşağı indi. İnince hepimiz havalimanına sahip çıkmaya gittik." Kaynak: Yeniakit

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...