Kum zambaklarına öğrenciler sahip çıktı

/ Kaynak: AA
Kum zambaklarına öğrenciler sahip çıktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Bartın'ın Mugada kumsalında nadir yetişen zambaklar, zarar görmemesi için öğrenciler tarafından toplanarak sahilde özel hazırlanan saksılara konuldu.


Bartın İl Özel İdaresinin, Bartın Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında, Arıönü köyü Mugada sahilinde yetişen kum zambakları için yaklaşık 100 saksının yer aldığı özel alan hazırlandı.
Üniversiteden 100'e yakın öğrenci, sahilde zarar görme olasılığı bulunan kum zambaklarını yerlerinden çıkararak hazırlanan saksılara koydu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mugada sahilinde genel olarak bir yapılanma içine girdiklerini belirterek, çevre düzenlemesine büyük önem verdiklerini söyledi.
Bartın Üniversitesinden birçok konuda destek gördüklerini ifade eden Kayış, "Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerimiz, yöremize özgü olan kum zambaklarını koruma altına alma projemizin içinde yer aldı. Kum zambaklarını zarar görebilecekleri yerlerden sökerek bizim daha önceden hazırladığımız saksılara diktiler" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...