İşkenceci çete liderine rekor ceza

/ Kaynak: İHA
İşkenceci çete liderine rekor ceza

YAŞAM Haberleri  / İHA

Küçük yaştaki kızlara zorla fuhuş yaptıran çete lideri Ziver A'ya 170 yıl hapis cezası verildi. Ziver A. aleyhine tanıklık yapan kızın alıkonulup eroin içirildiği ileri sürüldü.

Adana ve Mersin'de küçük yaştaki kızları zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 15'i tutuklu, 10'u kadın toplam 44 kişinin çete lideri Ziver A'ya ''örgüt kurma, alıkoyma, yağma, tehdit, cinsel saldırı, çocukları fuhşa teşvik etme'' gibi 11 ayrı suçtan 170 yıl hapis cezası verildi. nbsp;Adana polisi, 2009 yılında ihbar üzerine yaşı küçük kızlara ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen ve liderliğini Ziver A.'nın yaptığı çeteyle ilgili operasyon yaptı. 44 kişi gözaltına alındı. İddianamede, fuhuş yapmak istemeyen ya da günlük hasılatlarından 100 lira vermeyen kadınların dil ve cinsel organlarına sigara basıldığı, jiletle kollarının kesilip dövüldüğü ifade edilirken diğer kadınlara da bu işkence izlettirilip, gözdağı verildiği belirtildi. İkinci olayda suç örgütü yöneticisi Ziver A. aleyhine tanıklık yapan M.Ö. adlı kızın ifade değiştirmesi için alıkonulup, eroin içirildiği de ileri sürüldü. Polis yaptığı operasyonda bunları yapan zanlıları yakalayarak adliyeye sevk etti. Bir süre sonra zanlıların Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası görülmeye başlandı. 4 yıl aradan sonra davanın son duruşmasında çetenin lideri olmakla suçlanan Ziver A. ilk ifadesini tekrarlayarak, ''Bütün bunlar bir oyun. Çete ve örgüt iddiasını kabul etmiyorum. Gayri resmi eşim Esra'yı yönlendirecek kadar etkinliğim söz konusu değil. Esra benimle ilgileniyordu. M.Ö.'nün ifadesini değiştirmesi için kimseyi azmettirmedim. 7 yıldır kulüp işletmeciliği yapıyorum. Esra'nın yargılanma sebebi beni tanımasıdır. Olayla ilgisi yok. Müşteki M.Ö.'yü de tanımam'' dedi.

İddianın asılsız olduğunu belirten tutuklu Esra O. ''Şanlıurfa'da öğretmenlik yapıyorum. Seminer için Adana'ya gelmiştim. Ağabeyim Hasan O.'nun evine gittiğimde Kasım, Özgür, Süleyman ve müşteki M.Ö vardı. Kızı ilk defa orda gördüm. M.Ö.'nün alıkonması, uyuşturucu kullandırılması ve cinsel saldırı gibi olaylarla ilgim yok. Örgüt üyesi de değilim. Televizyondan Ziver'e mesaj gönderdim ama, müşteki M.Ö ile ilgisi yoktu. İfadesini değiştirmesi için baskı yapıp, eroin kullandırmadım'' dedi.

Yaşı küçük M.Ö. ifadesinde, ''Fuhuş yaptıran Ziver A. ve adamlarından şikayetçi olmuştum. Tanıklık yapmak için yerleştirildiğim yurttan kaçmıştım. Yolda gezerken adamları beni Esra O.'nun istediği söyleyerek S.S. ve K.D.'nin evine götürdü. Bu kişiler teyzeye bilgi verdi 3 gün boyunca eroin verdi. Esra, Ziver'in benim ifadem yüzünden ceza evinde olduğunu, ifademi değiştirmemi istedi. Eroinman raporu aldıracakları söyledi. Davacıyım'' demişti.

Mahkeme, yaklaşık 5 yıl süren yargılama sonunda Ziver A.,170, Enver A.160, Fatih Ç.166, Enver S. 100, Esra O. 12 yıl hapis cezalarına çarptırıldı. Diğer sanıklar da 2 ile 70 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. ''Hürriyetten yoksun bırakma ve örgüt üyeliğinden'' cezalandırılan Esra O. ile 2 tutuklu sanık tahliye edildi. Cezalar onanırsa tutuksuz sanıklar aldıkları cezaları çekmek için cezaevine gönderilecek.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...