Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçan adam ve biyonik bacaklı dağcı geliyor

Düzenleyen:
Uçan adam ve biyonik bacaklı dağcı geliyor

YAŞAM Haberleri

Teknoloji ihraç etme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye, İnovasyon haftasında, kendi sınırlarını aşanları misafir edecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan İnovasyon Haftasına katılacak ünlü isimlerden biri, Franky Zapata olacak. Zapata, geliştirdiği Flyboard ile 2 bin 252 metre uçarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Kariyerine jet ski yarışlarıyla başlayan Franky Zapata, şampiyonluk sonrası hedefini, yukarılara çıkardı. Geliştirdiği Flyboard ile 50 metre yüksekliğe ve saatte 150 kilometre hıza kadar uçuşu gerçekleştiren Zapata’nın bireysel uçuş cihazı, eğlence ve ulaşım sektörleri kadar radar savunma sanayisinin de radarında yer alıyor. Zapata İnovasyon günlerinde hayallerine giden yolculuğunu anlatacak.

BİYONİK BACAKLA DAĞCILIK

Uluslararası başarılara imza atan bir diğer konuşmacı ise 8 yaşında dağcılığa başlayan fakat 18 yaşında geçirdiği kaza sonrası bacaklarını kaybeden Hugh Herr olacak. Kaza sonrası köşesine çekilmeyen Hugh Herr, MIT Üniversitesi’nde geliştirdiği biyonik bacaklarla hem dağcılık tutkusuna devam ediyor, hem de insan bacağı hareketlerini taklit eden protezler üzerine yaptığı çalışmalarla bir çok engelliye umut oluyor. İnovasyon Haftasını Sabancı Holding, Çalık Holding, Arçelik, Turkcell, TEB ve THY sponsorluğunda, İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...