Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yol kenarında bulunan tilkiye katarakt ameliyatı yapılacak

Düzenleyen:
Yol kenarında bulunan tilkiye katarakt ameliyatı yapılacak

YAŞAM Haberleri

Iğdır’da yol kenarında bulunan ve iki gözü görmeyen tilki, yetkililere teslim edildi. Katarakt yüzünden görmediği tespit edilen tilki, Kafkas Üniverisitesi Veterinerlik Fakültesinde almeliyat edilecek.

Orman ve Su işleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Yüzbaşılar Köyüne alışveriş yapmak için giden Erdoğan Çağaç ve Musa Kavan tarafından yolda bulunarak koruma altına alınan tilkinin yapılan muayenesinde her iki gözündeki katarkt nedeniyle görme yetisini kaybettiğinin belirlendiğini söyledi. Yapılan ilk müdahalenin ardından tilkinin Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderileceğini kaydeden Türkoğlu, "Tilki cerrahi müdahale ile yeniden görebilecek. İyileştikten sonra tilkiyi bulunduğu yerde doğaya bırakılacak. Umudumuz tahminen 1.5 yaşında olan tiklinin yeniden görebilmesi" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...