Van yaralarını sardı

Van yaralarını sardı

YAŞAM Haberleri

Van'da 3 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen ve 644 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerin maddî yaraları kısa sürede sarıldı.

Van'da 3 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen ve 644 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerin maddî yaraları kısa sürede sarıldı. Deprem sonrası 17 bin konut yapıldı ve sahiplerine teslim edildi. Merkezde inşa edilen 2 bin 500 konut da temmuzda dağıtılacak. Bu kura için müracaat sayısı oldukça yüksek: 22 bin aile. Konutlar ortalama 100 metrekare ve alınacak bedel 70 bin TL ve beş yılı ödemesiz. Depremde 5 bin 739 bina ağır hasar gördü, 40 okul ve çok sayıda cami de yıkıldı. Van Müftüsü Nimetullah Arvas ''Bütün camiler, ibadet edilemez haldeydi. Yukarı Norşin Camisi yıkılmıştı yeniden yapıldı. Bu günlerde bitmek üzere. Ramazana yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 17 bin metrekare kapalı alanıyla en büyük bir kompleksi olan Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi de yeniden restore edildi, yakında açılıyor. nbsp;
nbsp;Van yaralarını sardı
ABDULHAKİM ARVASİ'NİN nbsp;ADI YAŞATILIYOR

Van Müftüsü Nimetullah Arvas, restore edilen Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi'nin kapılarını gazetemize açtı. Kompleksin müdürü Fudayl Erkoç, 110 dönüm arazi üzerine yerleşmiş olan merkezde Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına hizmet içi eğitim verileceğini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...