Otizmli çocuğa dayak!

Düzenleyen:
Otizmli çocuğa dayak!

YAŞAM Haberleri

Kamera kayıtları ortaya çıkan öğretmen: Uyarı amaçlı olarak elimdeki küçük sopa ile ve ayağımla mağdura küçük dokunuşlar yaptım!

Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde görev yapan okul öncesi öğretmeni F.K. (29) hakkında, 6 yaşındaki otizmli Ö.S’ye, sopayla vurup, ayağına tekme attığı iddiasıyla dava açıldı. Olay, geçen yıl kasım ayında meydana geldi. Öğretmen F.K, bir sınıfta otizmli Ö.S’ye eğitim verdiği sırada, 30 santimlik sopayla el ve ayaklarına sürekli vurup, ayağına tekme attı. Oğullarına yapılan şiddeti kamera kayıtları sayesinde öğrenen aile, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ardından F.K. hakkında Konya 15’inci Asliye Ceza Mahkemesinde ‘kasten basit yaralama’ suçundan dava açıldı. 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan F.K, mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmeyip, “Ö.S, otizmli öğrencidir, mağdurun rahatsızlığı nedeniyle sözlü uyarıya cevap veremediğinden uyarı amaçlı elimdeki küçük sopa ile ve ayağımla mağdura küçük dokunuşlar yaptım. Darbe kastıyla hareket etmedim” dedi. Olayda kullanılan sopayı silah sayan mahkeme F.K’ye ‘basit yaralama’ suçundan 200 gün hapis cezası verdi, bu ceza 4 bin lira adli para cezasına çevrildi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...