Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Düzenleyen:
Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

YAŞAM Haberleri

Kırgızistan’da bin 400 vekâlet sahibi adına kurban kesimi yapan Kızılay, özellikle yetimhaneler ve huzurevleri gibi dezavantajlı gruplara dağıtım gerçekleştirdi.

Çetiner Çetin / Bişkek - Dünyanın farklı coğrafyalarında, siyasi çalkantılar sebebiyle yaşanan ekonomik krizler, siyasi buhranlar, iç savaşlar nedeniyle, insanlık açlık ve savaşlardan yorgun düşerken, dünya mazlumlarının umudu haline gelen Türkiye’nin yardım eli bu bayramda da yakın ve uzak diyarlardaki mazlum halklara ulaştı. Kızılay, AFAD ve TİKA eli ile dünyanın farklı coğrafyalarında mazlum halklara verdikleri destekler ve yardımlar sayesinde Türkiye dünyanın en cömert ülkesi olarak bir marka haline geldi. Başta Kızılay olmak üzere tüm insanı yardım STK’larımız dünya mazlumlarına yardım ulaştırmak için adeta birbiri ile yarıştı. Bir çok İslam devletini imrendiren organizasyonlarla STK’larımız, Orta Asya bozkırlarından Balkanlara, Orta Doğu cehenneminden Afrika’daki mazlum halklarının sofralarına Türk insanın bereketini ve yüreğindeki sevgiyi taşıdı.  
Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi
Her zamanki gibi bayramın keyfini çocuklar çıkardı.

KEYİFLİ BAYRAMLAR
Bu yıl 26. bağımsızlık yıl dönümü ile kurban bayramını bir arada kutlayan Kırgızların bayramı oldukça coşkuluydu. Zira SSCB’den ayrıldıktan tam 26 yıl sonra ilk kez devlet resmi olarak 4 gün süre ile bayram tatili izni verdiği için halk bayramı doya doya yaşıyor. Yaklaşık yüz yıldır en keyifli bayramı geçirdiklerini söyleyen Kırgızlar “Dedelerimizin bize anlattığı bayramlara benzer bir bayram bu yıl. Yöneticilerimiz bundan sonra tüm dini bayramlarda tatil yapılacağını duyurdular” diyor. Bu yıl Türkiye’nin yanı sıra 32 ülkede daha vekaletle kurban kesim ve dağıtım faaliyeti gerçekleştiren Türk Kızılayı, Orta Asya ülkesi Kırgızistan’daki ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Bin 400 vekalet sahibi adına kurban kesimi gerçekleştiren Kızılay, özellikle yetimhaneler, huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri ve benzeri sosyal tesislerdeki dezavantajlı gruplara dağıtım gerçekleştirdi. Dağıtımlara eşlik eden Türkiye gazetesi, Bişkek’te çocuk yetimhanesi, yaşlılar bakım merkezi ve ülkede çok büyük çoğunluğu oluşturan dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallere Türk Kızılayı ile birlikte gitti. Orta Asya’nın et deposu ‘Ata toprağı’ Kırgızistan’da bir çok ailenin evine senede sadece 3 defa et girdiğini öğrendik. Bayram sabahında Kızılay heyeti ile ziyaret ettiğimiz yetimhanedeki çocukların Türkiye’den gelen misafirlerine güzel bir de sürprizi vardı. Çocuklar, kendilerini unutmayan Türk Kızılay’ına da özel gösteri ile teşekkür etti. 
Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi
Bayram namazımızı Kırgızistan’ın bu camiinde eda ettik.

KIZILAY: SENEYE YARDIMLARI BÜYÜTECEĞİZ
Ülkedeki kurban kesim ve dağıtım çalışmalarına eşlik eden Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Orta Asya’daki ilk kurban faaliyetinin 2015 yılında Kırgızistan’da gerçekleştirildiğini, o tarihten bu yana ülkedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıldığını belirterek “Kurban da buna vesile oldu. Kurban kesim ve dağıtım faaliyeti gerçekleştirdiğimiz ülkede yaklaşık 35 bin ihtiyaç sahibi insanın sofrasına kurban bereketi taşıdık. Engellileri, yetimleri, yaşlıları, düşkünleri özellikle gözettik. İşbirliği yaptığımız Kırgız Kızılayı ile bu konuyu aylar öncesinden çalıştık. Bu yıl 125 bin kurban vekâleti alarak milyonlara yardım elini uzatan Kızılay, seneye inşallah daha fazla ülkede daha fazla insana kurban eti ulaştıracaktır” diye konuştu. Kızılay’ın yurt dışı organizasyonlarında bu yıl Genç Kızılay ekipleri de etkin rol aldı. 
Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi
Başkent Bişkek’in pazarları günün her saati hareketli... 

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

Kızılaydan kurban yardımı, bereket ekibiKızılaydan kurban yardımı, bereket ekibi

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...