Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Keşan’a Kolombiyalı gelin

Düzenleyen:
Keşan’a Kolombiyalı gelin

YAŞAM Haberleri

Keşanlı Sercan, internette tanıştığı Natalia ile Keşan’da yapılan düğün ile dünyaevine girdi. Keşanlı aile, Türk gelenekleriyle evlenmek isteyen Kolombiyalı gelinlerini ailesinden internetten istedi.

Edirne’nin Keşan ilçesi İspat Cami Mahallesi’nde yaşayan Sercan Ceviz, yaklaşık 4 yıl önce Kocaeli’nde üniversite okuduğu sırada internette tanıştığı Natalia Maria Martinez Santos’a âşık oldu. İlişkilerini internet üzerinden sürdüren gençler, sonunda evlenmeye karar verdi. Son bir yıldır Kolombiya’ya gidip gelen Sercan Ceviz, sevdiği kızın emekli korgeneral olan babası ve diğer aile fertleriyle tanıştı. Çift, tanışmanın ardından Kolombiya’da nişanlandı.
Evlilik yolundaki ilk adım ise Ceviz ailesinin, Kolombiya’da avukatlık yapan Natalia’yı ailesinden istemesiyle atıldı. Sevdiği adam kadar Türkiye’ye de aşık olan yabancı gelin, Türk gelenekleriyle evlenmeye kadar verdi. Kolombiya'ya gidemeyen aile, gelinlerini internet üzerinden istedi. Aileler arasındaki tercümanlığı da damat Sercan yaptı.
Gelin Natalia, düğünden önce yapılan kına gecesinde Türk geleneklerinin hepsini yaşamak istediğini söyledi. Özellikle bindallı giyme hayali olan Kolombiyalı geline, Türk aile de unutulmayacak bir kına gecesi hazırladı. Gecede, bindallı giyen ve eline kına yaktıran Natalia, kınada oynarken, bolluk, bereket ve ağız tatlılığı ile bir ömür geçmesini sembolize eden, içerisinde şeker ile bozuk parayla dolu testiyi de kırmayı ihmal etmedi. Kınada ülkesine özgü danslarını sergileyen Kolombiyalı gelin, halay çekerek ve yerden tulum oynayarak herkesi kendine hayran bıraktı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...